Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
povratak

U vrtiću tri skupine po petero djece, osnovci i dalje doma

Foto: Općina Vir
Radi se standardno do 16.30, jer smo u obzir uzeli i sve potrebe roditelja, ističe za lokalni list ravnateljica Bašić

Dječji vrtići i škole u Hrvatskoj počeli su prošlog tjedna s radom na temelju zaključka Vlade o mjerama za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti, pa je iz Ministarstva obrazovanja na adrese dječjeg vrtića i škola na Viru i Privlaci stigla preporuka i uputa za rad s djecom. U skladu s epidemiološkom situacijom naknadno će biti dane nove upute ili će se produljiti trajanje postojećih, dok će ove aktualne vrijediti 14 dana. Prvi tjedan već je odrađen, izvijestili su iz virske uprave.

djelo ive vučetića blažovog U Ulici Put Nacelja pronađena najstarija boća

– Preporuka je bila uključivanje djeteta u vrtiće, ako je riječ o djetetu čija su oba roditelja zaposlena ili živi samo s jednim roditeljem te ne postoji druga mogućnost zbrinjavanja djeteta. Mi smo svim roditeljima proslijedili upute i obavijesti – kaže za Virski list ravnateljica virskog vrtića Smješko Ivana Bašić, pa se od ponedjeljka prema uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i propisima o ograničenom broju djece koja mogu biti uključena u odgojno-obrazovni rad, petnaestero virske djece uključilo u rad virskog dječjeg vrtića.

– Najviše smo po skupini mogli primiti devetero djece, ukupno njih 27 u sve tri skupine koje imamo. Iako je interes bio manji, zbog sigurnosti smo ih podijelili u tri skupine po petero djece. Radi se standardno do 16.30, jer smo u obzir uzeli i sve potrebe roditelja – ističe za lokalni list ravnateljica Bašić.

Zadarska tvrtka Prudens predstavila novi model lutaka u nošnji Lutke u ženskoj virskoj nošnji među jedinstvenim hrvatskim suvenirima

Od 11. svibnja svoja vrata trebala su otvoriti Područna škola na Viru i OŠ u Privlaci. No nisu, jer interesa roditelja za slanjem djece u škole nije bilo, pa se rad škola, kaže ravnateljica Verica Škibola, nastavio od kuće.