Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Penava predstavio rezultate

U Vukovaru lani 78 radnika više nego godinu dana ranije

Ivan Penava
Foto: Branimir Bradarić
Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava istaknuo je kako gradske vlasti na razne načine potiču gospodarstvenike te da je i prema podacima Ministarstva financija Vukovar u vrhu među hrvatskim gradovima po izdvajanjima za poduzetnike

Povodom početka godine, kada se podvlači crta na učinjeno u prošloj, ali i radi prozivke oporbe gradonačelnik Vukovara Ivan Penava održao je konferenciju za novinare na kojoj je predstavio rezultate zapošljavanja u prošloj godini.

OŠ Nikola Tesla Sporazum o održavanju praktične nastave U moderno opremljenom laboratoriju praksu će pohađati 320 učenika

Tijekom 2017. godine, a u odnosu na godinu prije, u Vukovaru je zaposleno 78 osoba više. U prosincu, koji je referentna točka s obzirom da je tada najmanji broj sezonskih radnika radilo je 9.135 radnika u odnosu na 9.057 radnika koliko je ih radilo u prosincu 2016. godine, rekao je Penava.

Ukazao je i kako gradske vlasti na razne načine potiču gospodarstvenike te da je i prema podacima Ministarstva financija Vukovar u vrhu među hrvatskim gradovima po izdvajanjima za poduzetnike. Tijekom prošle godine Grad Vukovar je za te mjere izdvojio 4 milijuna kuna čemu treba dodati i 3 milijuna kuna koliko je poduzetnicima osigurao Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara. Kroz gradske poticaje tijekom prošle godine sufinancirano je otvaranje 57 novih radnih mjesta.

- Najvažnije je da dolazi do povećanja radnih mjesta i da su trendovi pozitivni. I mi bi voljeli da je više tih novih radnih mjesta ali ovo je naša realnost. Za svako novo radno mjesto potrebno je jako puno truda i novca te je svako radno mjesto iznimno važno - rekao je Penava navodeći kako je tijekom prošle godine niz tvrtki započeo svoje poslovanje u Vukovaru.

Komentirajući prozivke oporbe kako su novozaposleni dobili radna mjesta na novom bazenu ili u tržnici, a ne u gospodarstvu, Penava je rekao kako te opaske ne stoje te da je novih 40 radnika započelo raditi gdje je dio prije nekoliko godina bila rupa (bazen), a 5 radnika na mjestu gdje je do nedavno bila livada (tržnica). Najavio je i kako će uskoro na mjestu jedne ruševine (Vodotoranj) posao dobiti 15-ak novih radnika, a na mjestu druge ruševine (Hotel Dunav) novih 30-40 radnika.

- Za nekoga su ovo mali koraci ali oni su nama jako važni - zaključio je Penava.

Kuća Antuna Gustava Matoša Neizvjesna sudbina Umjesto da postane muzej, rodna kuća hrvatskog velikana ide na javnu dražbu? Trupci Oporavak drvoprerađivačke industrije Zbog nedostatka sirovine moraju odustajati od poslova i otpuštati radnike