Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Ivan Penava:

U Vukovaru lani otvoreno 579 radnih mjesta

Vukovarska pivovara
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
tijekom prošle godine poduzetnicima je omogućeno rekordnih 13 milijuna kuna poticaja

Tijekom 2018. u Vukovaru se bilježi osjetan porast novootvorenih radnih mjesta. Rekao je to na jučerašnjoj konferenciji gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji je prezentirao prošlogodišnje rezultate. Prema tim podacima u Vukovaru je 31. prosinca 2018. godine u odnosu na kraj 2017. godine zabilježeno 579 novih radnih mjesta. 

Vukovar Nova odluka na Gradskom vijeću Komunalne naknade oslobođeni svi koji grade gospodarsko-poslovne objekte

– Na kraju 2016. godine imali smo ukupno 9057 zaposlenih, a na kraju 2017. godine 9135 zaposlenih. Na kraju 2018. zabilježili smo 9714 radna mjesta što je povećanje od 6,34 posto u odnosu na godinu prije – rekao je Penava.

U isto vrijeme bilježi se i povećanje broja zaposlenih Vukovaraca u Vukovaru pa su tako na kraju prošle godine u svom gradu radila 5192 Vukovarca. Bilježi se porast od 416 građana s prebivalištem u Vukovaru koji su zaposleni u drugim gradovima. Ostvarene rezultate Penava je objasnio s nekoliko stavki pa je tako istaknuo kako je Udruženje obrtnika Vukovar 2018. završilo s povećanjem broja obrta s 498 na 554, koliko ih je bilo na kraju prošle godine.

Isto tako tijekom prošle godine poduzetnicima je omogućeno rekordnih 13 milijuna kuna poticaja. Prošle godine u Vukovaru je sa radom započeo i pozivni centar Hrvatske pošte, pogon Vukovarske pivovare kao i još neki pogoni. Na kraju najavio je kako očekuje i dalje pozitivne brojke podsjećajući da je Gradsko vijeće donijelo odluku prema kojoj će se svi objekti namijenjeni za gospodarske svrhe osloboditi komunalnog doprinosa. 

Vukovar Ugovor između Grada i tvrtke Pevec Za rad pučke kuhinje 20.000 kuna mjesečno Code Consulting Gradonačelnik posjetio uspješnu IT tvrtku Code Consulting Mladi ljudi smješteni u središtu Vukovara posluju s cijelim svijetom