Izbornik
Naslovnica Županije Krapinsko-zagorska
Vrijednost 130.000 kuna

Udruga Ponos domovine donirala prijenosni inkubator za OB Zabok

Foto: Krapinsko-zagorska županija
U proteklom smo razdoblju svake godine nabavili nešto od opreme, od čega je posljednji bio bežični CTG uređaj koji će našim trudnicama omogućiti još boljiboravak u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veteran, kazala je zamjenica župana Jasna Petek

Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana predan je prijenosni inkubator nabavljen humanitarnom akcijom u organizaciji udruge Ponos domovine.

Nabavit će novi ultrazvučni uređaj Donacija bolnici za kupnju novog uređaja

Prijenosni inkubator vrijedan oko 130 tisuća kuna će poboljšati kvalitetu rada za najrizičniju novorođenčad te omogućiti veću sigurnost kod transporta u kliničke ustanove. Tajnik udruge Ponos domovine Žarko Delač zahvalio je Krapinsko-zagorskoj županiji i Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana na suradnji u provedbi humanitarne akcije.

- Koliko god se ulaže u zdravstveni sustav, normalno da to nikad nije dovoljno. Drago mi je da smo donacijom ovog inkubatora i mi tome mogli doprinijeti. Nadam se da će dobro doći, jer spasimo li i jedno dijete, puno smo napravili – istaknuo je tajnik Delač.

Zamjenica župana Jasna Petek je u ime Krapinsko-zagorske županije zahvalila udruzi Ponos domovine na inicijativi i samoj humanitarnoj akciji, koja je provedena u suradnji sa stručnjacima Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana.

Dosad je ovaj model preuzelo 9 gradova i županija 'Građanski odgoj' i u Krapinsko-zagorskoj županiji

- Vodstvo bolnice trudi se osigurati najsuvremenije uvjete, a Krapinsko-zagorska županija kao osnivač nastoji pratiti sve njezine potrebe pa tako i one u rodilištu. U proteklom smo razdoblju svake godine nabavili nešto od opreme, od čega je posljednji bio bežični CTG uređaj koji će našim trudnicama i rodiljama omogućiti još bolji i ugodniji boravak u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana – kazala je zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek.

Voditelj Odjela ginekologije i porodništva Rajko Fureš istaknuo je važnost novog uređaja za rad samog odjela.

- Poboljšat će kvalitetu našeg rada za one naše najmlađe i najrizičnije. Omogućit će veću sigurnost prijevoza u kliničke ustanove te ćemo sigurno biti još bolji i kvalitetniji u svome radu – pojasnio je voditelj Fureš.

Na primopredaji novog prijenosnog inkubatora bio je i ravnatelj Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana Tihomir Vančina, koji je zahvalio Udruzi Ponos domovina na ovoj donaciji, Krapinsko-zagorskoj županiji na potpori u humanitarnoj akciji i svoj pomoći u radu bolnice, a osobito svim građanima koji su svojim prilozima sudjelovali u humanitarnoj akciji.