Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
POMOĆ UDRUGAMA

Ugovori i oprema za lovne i ribičke udruge

Foto: Vukovarsko-srijemska županija
Vrijednost uručene informatičke opreme, 52 tableta i printera, ukupno iznosi 122.000 kuna. Oprema je potrebna udrugama za rad, a posebno za provođenje sustava „mRibic“

Kao i svih proteklih godina, Vukovarsko-srijemska županija i ove godine nastavlja financirati razvoj i unapređenje lovstva. Sredstva se osiguravaju u proračunu Vukovarsko-srijemske županije, najvećim dijelom od naknade za pravo lova u lovištima, a sukladno Zakonu o lovstvu. Nakon što je proveden javni poziv, Vukovarsko-srijemska županija financira aktivnosti iz prošle 2020. /2021. te predviđene aktivnosti u novoj 2021./2022. lovnoj godini.

Četiri ministra Vlade RH u posjetu Vukovarsko-srijemskoj županiji Tvrtke koje uspješno posluju i proizvode uglavnom izvoze primjer su cijeloj Hrvatskoj

Župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić održao je i radne sastanke s članicama Športsko-ribolovnog saveza Vukovarsko-srijemske županije i Zajednice športsko-ribolovnih udruga Vukovar. Tom prigodom Galić im je uručio informatičku opremu, 52 tableta i printera u ukupnoj vrijednosti 122.000 kuna. Oprema im je potrebna za rad, a posebno za provođenje sustava „mRibic“. Potpisana su i 4 ugovora o sufinanciranju temeljem provedenog Javnog poziva s ovlaštenicima ribolovnog prava u iznosu 140.000 kuna, koji će se namjenski utrošiti za poribljavanje voda, rad i nabavu opreme za ribočuvarsku službu, kao i za natjecanja od najmlađih do najstarijih kategorija ribiča.

– Tijekom svoga mandata, u skladu s proračunskim mogućnostima te u suradnji s ribičkim društvima, nastojao sam pomoći koliko je to bilo moguće iz sredstava proračuna. Uvijek ističem da mi je izuzetno drago što rade i doprinose razvoju ribolova na našem području – rekao je Galić.