Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
IZVRŠENJE PRORAČUNA VEĆE OD 200 MILIJUNA KUNA

Ukinuli prirez i čuvali radna mjesta

Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Unatoč epidemiji i svim teškoćama, u Gradu se cijele godine radilo

Grad Bjelovar godinu će vjerojatno završiti u financijskom plusu te se unatoč virusu i potresima očekuje da će izvršenje proračuna biti više od 200 milijuna kuna, usprkos padu prihoda.

HRABRI DEČKI VELIKOG SRCA U tjedan dana odradili više od 700 vatrogasnih intervencija

Europski projekti su iskorišteni gotovo u potpunosti, uvedena je transparentnost u Gradsku upravu, školstvo u gradu doživjelo je povijesno ulaganje, a osim obnove gradskih vrtića, izgradio se jedan novi i to nakon pola stoljeća. Pri kraju su i radovi na obnovi jednog od najvažnijih objekata u Bjelovaru, Doma kulture.

– Ova godina jednako je teška kao kriza 2009., međutim, možemo biti izuzetno zadovoljni. Čak je i mene iznenadilo u kako dobrom stanju završavamo godinu. Kada smo preuzeli grad imali smo 130 milijuna kuna izvršenja, prošle 190 milijuna kuna, a ove godine 200 milijuna. Još uvijek pristižu financije, ali rezultat je zadovoljavajući. Ukinuli smo prirez bez pada u financijama, investirali u gospodarstvo, sačuvali radna mjesta. Mogu biti samo zadovoljan jer prognoze na početku ove godine sigurno nisu bile ovakve – rekao je gradonačelnik Dario Hrebak.

Nova godina također je ambiciozna za Grad pa se tako spominje izgradnja nove, VI. osnovne škole, toplica i sortirnice otpada. Nije zapostavljena niti energetika, spreman je i projekt digitalnog inovacijskog HUB-a gdje bi bili smještene nove, male start-up tvrtke.

NASTAVLJA SE POTICATI ZNANJE Za stipendije u Zagrebačkoj županiji osigurano dva milijuna kuna

– Vjerujem da će biti puno toga za 2021. spremno. Planiramo novu tržnicu s novom garažom i to je samo jedan od planiranih projekata koje ćemo provesti. S jedne strane 2020. je bila najdepresivnija i najturobnija, a s druge financijski vrlo uspješna. Opet smo si postavili brojne i visoke ciljeve. Vjerujem da će 2021. biti uspješna, veliki sam optimist, samo da nas zaobiđu virusi i potresi. Moramo biti pozitivni, solidarni i držati se zajedno – poručuje Hrebak.

Nakon kritika zbog koalicije s HDZ-om na nacionalnoj razini, gradonačelnik Bjelovara kaže: “Nisam se prodao, a i ako jesam, znam zašto”. 

Tim potezom osigurao je da se projekt brze ceste do Bjelovara pokrene nakon 20 godina, toplice će biti realizirane, kao i veliko ulaganje u školstvo, a sve to zbog dobrih odnosa s pripadajućim ministarstvima, tvrdi Hrebak. Tek sada svi vide da Bjelovar ima dobre projekte, kaže, ali bila je potrebna suradnja s nacionalnom razinom, a to je uspio upravo koalicijskim partnerima.

TRADICIONALNI OBILASCI Posjeti kao zahvala za sav rad i napore

 – Što se tiče nadolazećih izbora, mogu sa sigurnošću reći da će HSLS ići samostalno s listom na razini županije. Tu će biti okupljeno nekoliko zanimljivih pojedinaca iz političkog života naše županije. Sve što smo radili u Gradu, želimo pretočiti na razinu županije. Poštujem odluku svake stranke, mi idemo samostalno, a ako se netko želi pridružiti, dobrodošao je – kaže Hrebak.

Nit vodilja, tvrdi, bit će obećavanje samo onoga što može izvršiti, kao što je to bilo i do sada.