Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
TJEDAN ODMORA VRIJEDAN U VUKOVARU

Ulaz u Muzej vučedolske kulture u pola cijene

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Muzej vučedolske kulture ima iznimno kvalitetan postav – rekla je direktorica TZ Vukovar Marina Sekulić

Turistička zajednica Grada Vukovara uključila se u akciju “Tjedan odmora vrijedan” koju provode Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica.

– U sklopu akcije od 16. do 25. listopada ulaz u Muzej vučedolske kulture bit će s 50 posto popusta. Očekivali smo veći odaziv, ali vjerujem kako će u budućnosti i drugi prepoznati koliko ta akcija može pridonijeti promociji destinacije – rekla je direktorica Turističke zajednice Vukovara Marina Sekulić.

Veća ulaganja preuzimanjem osnivačkih prava nad osnovnim školama Od iduće školske godine u školama Mitnica i Antuna Bauera nastava bi bila u jednoj smjeni

Podsjetila je kako Muzej vučedolske kulture ima iznimno kvalitetan postav, ali i ukazala kako uskoro započinju i radovi na projektiranju, a onda i izgradnji Arheološkog parka kod muzeja koji će pridonijeti da Vukovar postane jedna od top kontinentalnih turističkih destinacija u Hrvatskoj. Kazala je i kako su se i nakon proljetnog lockdowna, kada je sve bilo zatvoreno, počele popravljati i turističke brojke u Vukovaru.

– Trenutačno smo na 40 posto dolazaka u odnosu na prošlu godinu, što s obzirom na sve, nije loše. Imali smo nedavno i Etno sajam koji je bio prva manifestacija ove godine i koji je naišao na rekordan odaziv izlagača i odličan posjet građana. I djeca kreću u organizirane posjete Memorijalnom centru Domovinskog rata – rekla je Sekulić. Isto tako bilježi se i stalni interes turista koji planiraju doći ili dolaze u posjet Vukovaru, a počeli su pristizati i riječni kruzeri. – Daleko smo od planiranih 350 kruzera koliko se najavilo da će pristati ove godine, ali polako sve kreće nabolje. U tijeku su pripreme i za nadolazeći advent – istaknula je Sekulić.