Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Širi se Tehnološko-inovacijski centar, radi se treća zgrada poduzetničkog inkubatora

Uređuje se 18 novih ureda, povoljne cijene najma prostora

Širi se Tehnološko-inovacijski centar
1/2
Foto: Međimurska županija
U prvoj godini poduzetnici najam plaćaju 15 kuna po kvadratu, u drugoj 20, pa 30, 40 i u petoj završnoj godini inkubacije 50 kuna. Režijski troškovi plaćaju se 20 kuna po kvadratu, a uključuju troškove struje, grijanja, vode, čišćenja i čuvarske službe

U Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje (TICM) na prostoru bivše vojarne u Čakovcu počela je rekonstrukcija treće zgrade poduzetničkog inkubatora.

Pleternica Poduzetnički centar Pleternica Bespovratna sredstva za pomoć poduzetnicima i obrtnicima

Useljenje iduće godine

Ta investicija u treću zgradu vrijedna je 5,5 milijuna kuna, a financirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj kao dio projekta "Ulaganje u proširenje poduzetničke poslovne infrastrukture u Centru znanja Međimurske županije" koji od 2017. provode MŽ kao nositelj projekta, TICM kao voditelj projekta i Javna ustanova za razvoj Međimurske županije REDEA kao projektni partner, zajedno sa 16 suradnika iz javnog, poslovnog, civilnog i obrazovnog sektora.

Foto: Međimurska županija

– Osamnaest ureda različitih veličina, vrhunski opremljena soba za sastanke, modularna informatička učionica s modernom informatičkom opremom, prostrani izložbeni prostor u holu te mnoštvo ugodnih kutaka za druženje samo su neki od razloga zašto će novi prostori TICM-a biti poželjno mjesto za rad i boravak. Useljenje prvih stanara očekuje se u drugom kvartalu 2020. godine nakon završetka sveobuhvatnog procesa rekonstrukcije i opremanja. Osim infrastrukture, svi inkubirani poduzetnici, ali i vanjski klijenti, imat će pristup informativnim, edukativnim i savjetodavnim aktivnostima koje provode zaposlenici i vanjski suradnici TICM-a te partnerskih organizacija – kažu u Centru.

Zemljište na kojem bi se trebala graditi tvornica autodijelova Prodano zemljište za nove investicije Gradit će se tvornica autodijelova i zaposliti 50 ljudi

Najamnina 20 kn po kvadratu

Počele su i predbilježbe za ulazak u prostore treće zgrade. Poduzetnicima se nude subvencionirane cijene najma poslovnih prostora, korištenje zajedničke infrastrukture koja olakšava početak poslovanja, subvencionirani najam opreme, savjetodavne usluge i edukacije. U prvoj godini najam plaćaju 15 kuna po kvadratu, u drugoj 20, pa 30, 40 i u petoj završnoj godini inkubacije 50 kuna. Režijski troškovi plaćaju se 20 kuna po kvadratu, a uključuju troškove struje, grijanja, vode, čišćenja i čuvarske službe. Mogu iznajmiti sobu za sastanke za 16 osoba za 100 kuna po satu, informatičke učionice za 150, a multimedijalnu dvoranu sa 100 mjesta za 200 kuna po satu.

Međimurci slave Međimurci slave 'Naši ljudi svojim su radom stvorili međimurski karakter koji je potreban Hrvatskoj'

– Naša motivacija za smještaj u sklopu TICM-a nisu samo financijski benefiti, nego ponajviše zdrava atmosfera, okruženje sličnih informatičkih poduzeća i dostupnost različitih pratećih sadržaja – istaknuo je Damir Kolmanić, jedna od "stanara" u TICM-u.

Ovaj projekt vrijedan je 12 milijuna kuna, a potrajat će do 1. lipnja 2020. godine. Osmišljen je za uređenje ukupno 34 ureda u nekoliko zgrada i dio je daljnjeg razvoja Centra znanja Međimurske županije smještenog u bivšoj vojarni u Čakovcu.

Strahoninec Osnovna škola Strahoninec dobila novu dvoranu Uče o baštini, skupljaju ruksake za djecu u Africi, snimaju filmove... Samoobrana Sindikat traži da se socijalnim radnicima dodijeli status službenih osoba Za obranu od napada socijalne radnice na tečaju samoobrane