Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
ZAVRŠENI RADOVI

Uređena riva i trajektno pristanište u luci Žalić na Silbi

1/2
Foto: Zadarska županija
Župan Božidar Longin u pratnji zamjenika Šime Vickovića, pročelnika Krešimira Laštre, ravnatelja ŽLU-a Zadar Davora Škibole te predstavnika Mjesnog odbora Silba obišao je novouređenu luku

Završeni su radovi na sanaciji rive i trajektnog pristaništa u luci Žalić na otoku Silbi, u vrijednosti 10,2 milijuna kuna. Tim je povodom župan Božidar Longin u pratnji zamjenika Šime Vickovića, resornog pročelnika Krešimira Laštre, ravnatelja Županijske lučke uprave Zadar Davora Škibole te predstavnika Mjesnog odbora Silba obišao uređenu luku koja je puštena u promet.

Zadarska županija partner u projektu PRIZEFISH Promicanje, razvoj i očuvanje ribarstva uz inovativna rješenja

– Obnovljena će riva služiti mještanima Silbe i njihovim gostima sigurno idućih 30 godina. Ovo je još jedan od primjera kako sinergijom i zajedničkim snagama možemo puno toga napraviti. Obnova ove luke samo je jedan u nizu projekata u našem investicijskom ciklusu i mislim da je ovo kvalitetan primjer kako naša Županijska lučka uprava skrbi o lučkoj infrastrukturi na našim otocima – istaknuo je župan Longin.

Obnova luke u Silbi je investicija Županijske lučke uprave, a realizirana je uz pomoć Zadarske županije, Grada Zadra i Ministarstva mora.

– Ovom smo sanacijom povećali sigurnost uplovljavanja trajektnih linija na otoku Silbi – dodao je ravnatelj ŽLU-a Davor Škibola. Novom rivom zadovoljni su i mještani na Silbi.

Dubrovačkoneretvanska županija poziva ostale roditelje koji su korisnici dječjeg doplatka za četvero i više djece da im se jave kako bi ostvarili pravo na obiteljsku potporu koju dodjeljuje županija Županija isplaćuje jednokratnu pomoć za koju je osigurala više od 300.000 kuna Obiteljima s četvero i više djece županija daje od 500 do 3000 kuna – prijave u tijeku

– Stara riva je trajala tridesetak godina, a nova bi mogla trajati i do stotinu godina – poručio je mještanin Saša Predovan. Završeni su radovi i u luci Mrljane na otoku Pašmanu. Riječ je o projektu vrijednom 3,6 milijuna kuna bez PDV-a, a radovi su obuhvaćali i sanaciju lukobrana s obalama.