Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
Financira Karlovačka županija

Uređuje se prostor za vrtić u Cetingradu

1/3
Foto: Karlovačka županija
Radi se o investiciji vrijednoj 400 tisuća kuna, financiranoj sredstvima Karlovačke županije, a Ministarstvo znanosti i obrazovanja dodatno je osiguralo još 100 tisuća kuna za opremanje prostora

Zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar, sa suradnicama i načelnicom općine Cetingrad Marinom Kalić obišla je radove na uređenju prostora za potrebe dječjeg vrtića u prostoru Osnovne škole Cetingrad.

novcem Karlovačke županije Obnovit će se zgrada Doma zdravlja u Ozlju

S opsegom radova, rokovima i investicijom upoznali su ih ravnateljica OŠ Cetingrad Zorka Cindrić te, u ime izvođača radova tvrtke Gips-Mont vlasnik Stipo Adžaga. Radi se o investiciji vrijednoj 400 tisuća kuna, financiranoj sredstvima Karlovačke županije, a u sklopu programa otvaranja prostora za predškolski odgoj djece u osnovnim školama čiji je osnivač Karlovačka županija.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja dodatno je osiguralo još 100 tisuća kuna za opremanje prostora. Tako se, kroz ovu demografsku mjeru, u općinama koje nemaju osiguran organizirani predškolski odgoj djece stvara mogućnost da roditelji svoju djecu ostave na organiziranoj skrbi bliže vlastitom domu, što im znatno smanjuje troškove i stvara pretpostavke za njihov ostanak u kraju u kojem žive.

Karlovačka županija S internetskom stranicom počela uspostava karlovačkog centra kompetentnosti

Načelnica Kalić izrazila je zahvalnost Karlovačkoj županiji za ovu mjeru jer će tako 20-ak djece s područja cetingradske općine naći smještaj bliže njihovu domu.