Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
LOVSTVO

Uručeno devet lovno-gospodarskih osnova

Župan Božo Galić uručio je osnove lovačkim društvima
Foto: Vukovarsko-srijemska županija
U postupku su još 24 osnove, za većinu je obavljen terenski postupak i sve ostale provjere, međutim za njih se još čekaju ishođenja uvjeta zaštite prirode.

Župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić uručio je devet lovno-gospodarskih osnova koje su do sada odobrene od strane županije. Iz županije pojašnjavaju kako je nakon podnesenih zahtjeva za odobrenjem od strane lovoovlaštenika pokrenut ispitni postupak prihvatljivosti istih.

ŽUPANIJA ĆE SUFINANCIRATI I PROJEKTE IZ POLJOPRIVREDE Lovozakupnicima subvencije za održavanje lovišta

Kako to i nalaže procedura obavljene su sve radnje koje su uključivale i terenske provjere, te je Povjerenstvo za odobrenje lovno – gospodarske osnove koje je imenovao župan za svako lovište, dalo županu prijedlog za odobrenje takve zakonski usklađene osnove, na koje su ishođeni uvjeti zaštite prirode, a kojima će lovoovlaštenici gospodariti lovištima sljedećih 10 godina.

Lovno-gospodarske osnove uručene su lovačkim društvima: "Sokol" Nuštar, "Fazan" Lipovac, "Fazan" Negoslavci, "Lovac" Markušica, "Fazan" Orolik, "Srndać" Ilok, "Jelen" Mirkovci, "Borinci" Jarmina i "Jelen" Ostrovo. U postupku su još 24 osnove, za većinu je obavljen terenski postupak i sve ostale provjere, međutim za njih se još čekaju ishođenja uvjeta zaštite prirode.

Zona je strateški projekt Grada Kutine Predstavljena prva pametna poslovna zona u Hrvatskoj

Stručna osoba Lovačkog društva "Srndać" iz Iloka Tomislav Martinović rekao je kako se radi o dokumentima koji se odnose na gospodarenje divljači koja obitavaju u lovištima te da to znači da svi moraju poštovati zakonske i podzakonske propise o lovstvu, a sve sukladno odobrenim osnovama.