Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Makarsku očekuje rekordni travanj i predsezona, a Turistička zajednica pripremila je niz događaja

Uskrsni doručak uz Đanija Stipaničeva, motorijada s TBF-om, festival stripa...

1/2
Foto: TZ Makarska
Ovih se dana najviše turista očekuje s emitivnih turističkih tržišta Bosne i Hercegovine, Njemačke, Švedske, Norveške, ali i domaćih gostiju iz Hrvatske

Makarska širom otvara svoja vrata turistima. Tijekom uskrsnih blagdana u Makarskoj će biti otvoreni svi veliki hoteli, velika većina malih obiteljskih hotela, a prve goste primit će i kampovi te privatni smještaj.

Sportski treneri pomno su pripremili programe treninga Predstavljen projekt Zajednice sportskih udruga i partnera vrijedan 1,3 milijuna kuna SPORTski INpuls – uz pet sportskih aktivnosti do inkluzije djece s teškoćama u razvoju

Bogat program

– Ove godine Uskrs dolazi tri tjedna kasnije nego lani i u Makarskoj se za vrijeme uskrsnih blagdana očekuje nešto više od 3000 turista. Prošle je godine Uskrs bio dosta ranije, ali posjetilo nas je više od 1500 turista, koji su ostvarili nešto više od 3000 noćenja – ističe direktorica Turističke zajednice grada Makarske Hloverka Novak-Srzić.

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL

Ovih se dana najviše turista očekuje s emitivnih turističkih tržišta Bosne i Hercegovine, Njemačke, Švedske, Norveške ali i domaćih gostiju, iz Hrvatske.

Makarske goste očekuje bogat program. Tako će i ove godine, već drugu godinu biti organiziran veliki uskršnji doručak. Na uskrsni ponedjeljak, s početkom u 10 sati, prezentirat će se raskošna gastronomska ponuda Makarske. Makarski hoteli i restorani pripremat će tradicionalna uskrsna jela u kojima će besplatno uživati svi makarski turisti i građani. Za glazbeni dio programa pobrinut će se nenadmašni Đani Stipaničev, Nera Gojanić i Gordana Pavić.

Makarska TZ Makarska poziva Makarane da im se pridruže u projektu uljepšavanja grada Bira se najljepša balatura

– Tradicionalni uskrsni doručak prilika je predstavljanja zaista raznovrsne i bogate makarske gastronomske ponude koja se temelji na našim autohtonim namirnicama pa Turistička zajednica potiče sve dionike da se uključe te našim gostima kao i domaćima ponude tradicionalne uskrsne delicije – kaže Novak-Srzić koja je vrlo zadovoljna odazivom.

Nakon uskrsnih blagdana, predsezona se u Makarskoj nastavlja, i to, nadaju se iz Turističke zajednice, punom parom. Ispune li se najave, očekuje ih rekordan travanj, ali i čitava predsezona, do konca lipnja.

Turistička zajednica grada Makarske za svoje goste je pripremila veliki broj manifestacija u suradnji s brojim udrugama. Početkom svibnja nastupit će “Harpoon blues band” iz Splita i poznati američki gitarist Jeff Dale iz Chicaga.

Foto: TZ Makarska

Unapređenje usluge u novoj turističkoj sezoni U prizemlju palače Tonolli uređuje se multimedijski Centar za posjetitelje

”Zagrljena prirodom”

Uslijedit će već nadaleko poznata Makarska motorijada s brojnim koncertima među kojima izdvajamo nastup TBF-a. Makarska će od 23. svibnja do 26. svibnja opet biti domaćin jednog od najpoznatijih festivala stripa – MaFest, koji je od 2006. do danas postao sinonim za sjajnu zabavu u Makarskoj za sve one kojima je strip u krvi. U svibnju će se održati i Šumoteka, manifestacija na kojoj će sudjelovati brojni poznati hrvatski pisci. Početkom lipnja već drugu godinu održava se poznati Festival craft piva koji će tijekom tri dana Makarsku učiniti prijestolnicom dobrog piva, ali i dobre hrane jer će ugostiti brojne kuharske zvijezde, uz nastupe glazbenih zvijezda.

Iz Turističke zajednice pozivaju vas da posjetite Makarsku, koja nosi slogan ‘zagrljena prirodom’, ali nudi i brojne druge sadržaje. 

Ujedinjuju se turističke zajednice Makarske rivijere, Vrgorca i Imotskog H. Novak Srzić: Načelnik Baške Vode odbija suradnju i svima nam šteti