Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
ZNANOST ZA MLADE

Uspješne znanstvenice predstavile radove

Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Lidija Barić dobitnica je nacionalne stipendije “Za žene u znanosti” 2019. pod pokroviteljstvom L’Oreal Adrije i Stručnoga povjerenstva u UNESCO-u

U organizaciji tvrtke Lotusmedia i akademika Ivana Đikića, a pod pokroviteljstvom Grada Vukovara, u rodnoj kući Lavoslava Ružičke u Vukovaru treću godinu zaredom održana je manifestacija Znanost za mlade.

Uz pomoć aplikacije Grad uveo sustav pametnog parkiranja

Rezultate rada, u okviru uspješnih priča o znanosti, prisutnima su predstavili Antonija Jurak Begonja, čiji su radovi nekoliko puta bili na naslovnici znanstvenog časopisa Blood, te Lidija Barić, dobitnica nacionalne stipendije “Za žene u znanosti” 2019. pod pokroviteljstvom L’Oreal Adrije i Stručnoga povjerenstva u UNESCO-u.

Govoreći o manifestaciji, direktorica Lotusmedia Mara Majstorović rekla je da je ovo još jedna prilika da se čuju uspješne priče onih koji su uspjeli u znanosti i za čiji se rad zna ne samo u Hrvatskoj nego i u svijetu.

gotovo 800.000 kuna Poticaje dobilo 59 vukovarskih poljoprivrednika

– Želimo građanima, a prije svega mladima, i na ovaj način ispričati pozitivne priče i tako ih motivirati i pokazati im put kako i oni mogu uspjeti. Nije sve samo politikantstvo i nisu sve priče ružne, nego imamo i niz pozitivnih i lijepih priča o kojima se malo ili nimalo ne zna. Hrvatska je prepuna lijepih i pozitivnih priča koje je potrebno ispričati mladima da im one budu poticaj za daljnju karijeru. Takvih je priča puno, ali mi, nažalost, gledamo u krivom smjeru. U svijetu je niz znanstvenika iz Hrvatske o čijem se radu i uspjesima ne zna. Želimo takve priče ispričati i potaknuti mlade da se bave znanošću – rekla je Majstorović