Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
Prijenos sjednica umjesto na radiju sad će biti na youtube

Ušteđenim novcem Karlovac i Županija pomažu starijim građanima

Karlovac
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Grad karlovac će ušteđenih 150.000 kuna dati za pomoć u radu patronažne službe koja obilazi starije i nemoćne sugrađane

Prošlotjedne sjednice Gradskog vijeća Karlovca i skupštine Karlovačke županije građani su mogli pratiti uživo, putem live streama na YouTube kanalu. Za korištenje modernih tehnologija, zajedno su se, i to među prvima u Hrvatskoj, odlučili Grad Karlovac i Karlovačka županija budući da za održavanje sjednica koriste istu veliku vijećnicu u zgradi karlovačkog Magistrata. Projekt je uključivao kupnju kamere i računala, kako bi se sjednice mogle snimati i emitirati direktno na YouTube kanalu.

Karlovac Godišnju uštedu od oko 450.000 kuna obje strane daju za pomoć starijim sumještanima Karlovac i Županija sjednice ubuduće, umjesto putem radija, prenose putem Live Streama na YouTubeu

Ubuduće će stanovnici županije sve sjednice, ali i ostala događanja u gradskoj vijećnici koja su od javnog značaja, poput tribina ili javnih rasprava, moći pratiti klikom na logo Grada Karlovca ili Karlovačke županije na YouTubeu. Projekt je stajao 20.000 kuna, a troškove su podijelili Grad i Županija. – U godini dana smo digitalizirali rad Gradskog vijeća; od nabavke računala za gradske vijećnike, do live stream prijenosa sjednica. Zadovoljan smo što u projekt idemo s Karlovačkom županijom i uvjeren sam da će ti prijenosi imati svoje gledatelje. Tih 150.000 kuna koje smo izdvajali za radijski prijenos, dat ćemo Domu zdravlja za pomoć u radu patronažne službe koja obilazi starije i nemoćne sugrađane u njihovim domovima na širem gradskom području – kazao je Damir Mandić, gradonačelnik Karlovca.

Karlovački župan Damir Jelić kazao je kako će uskoro, s obzirom na projekt besplatnog interneta koji Županija za sve građane planira realizirati, videoprijenos županijskih Skupština svima biti dostupan.

– Novac od uštede, jer više nećemo imati prijenos putem Radio Ogulina i Radio Karlovca, uložit ćemo u formiranje dviju mobilnih ambulanti vrijednosti tri milijuna kuna što pripremamo s nadležnim ministarstvom. Prvi u Hrvatskoj imali bismo mobilnu ambulantu gdje će liječnik pregledati pacijenta, a bit će to uglavnom stariji ljudi koji žive sami, ali će im odmah moći dati i potrebne lijekove – pojasnio je župan Jelić.

Vrijednost radova na energetskoj obnovi knjižnica iznosi 6,7 milijuna kuna Energetska obnova zgrade iz 1976. godine Gradska knjižnica Dobiva novu fasadu, stolariju, rasvjetu, grijanje...