Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
obljetnica rada Distribucijskog centra Kanovci

Već 20 godina bez problema u opskrbi vodom

voda
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL/ILUSTRACIJA
Izgradnjom Centra prestali su problemi s količinom i kvalitetom vode za većinu stanovnika županije, kaže šef Vinkovačkog vodovoda

Prigodnom svečanošću i stručnim skupom obilježeno je 20 godina rada Distribucijskog centra Kanovci kao i 10 godina Regionalnog vodovoda istočna Slavonija. Direktor Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije Dražen Milinković podsjetio je kako je Distribucijski centar Kanovci zamišljen kao tvornica za preradu vode za grad Vinkovce te da je u rad pušten u ožujku 1998. godine.

Pčelarski dani u Vinkovcima Započeli 15. Pčelarski dani u Vinkovcima 'Cijena meda kreće se od 14 do 16 kn po kg, to nam ne pokriva ni troškove proizvodnje'

– Njegovom izgradnjom prestali su problemi s količinom i kvalitetom vode za većinu stanovnika Vukovarsko-srijemske županije. Problema s vodoopskrbom sad nema ni kada su suše, a ni za poplava – rekao je Milinković.

Sastavni dio centra je i interni laboratorij za fizikalno-kemijske i mikrobiološke analize te da Vinkovci imaju vodospremu koja daje veliku dozu sigurnosti u kvaliteti i vodoopskrbi.

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, koji je bio direktor vodovoda 1994. do 2004., rekao je kako je vodovod istočne Slavonije od nemjerljive važnosti za opskrbljivanje zdravom pitkom vodom stanovnika ove županije.

– Bilo je vremena kada bi Vinkovci i druga mjesta ostajali bez vode pa je izgradnja regionalnog vodovoda i “tvornice vode” bila nužnost. U proteklih 20 godina puno se učinilo na opskrbi pitkom vodom i sve to zahvaljujući velikim ulaganjima i struci koja je pokazala da zna rukovoditi i upravljati ovakvim velikim sustavima – rekao je Galić.

Uz važnost izgradnje Regionalnog vodovoda istočne Slavonije Galić je istaknuo i to kako sada trasom kanala od Save do Cerne postoji melioracijski kanal kao dovodni kanal za navodnjavanje Biđ-bosutskog polja do Borinaca.

Oleg Butković Butković otvorio radove na dionici Otok - Slakovci: 'Izgradnjom ove prometnice nećemo pomoći samo Otoku nego i Vukovaru' Drugi susret predstavnika Luke Vukovar i rumunjske Luke Konstanza drugi susret Jačanje poslovne suradnje Luke Vukovar i rumunjske Luke Konstanza