Izbornik
Naslovnica Županije Krapinsko-zagorska
Župan Kolar u posjetu u Mokricama

Već oko 2500 djece posjetilo Park znanosti

Prvi Park znanosti u Hrvatskoj
1/4
Foto: Krapinsko-zagorska županija
Svatko može kroz jednostavan, zabavan i interesantan način naučiti najosnovnije zakone fizike, matematike i psihologije i usput se dobro zabaviti – rekao je autor parka Luka Veverec

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar obišao je Park znanosti, koji je otvoren u Mokricama u Oroslavju.

Župan je čestitao vlasniku Parka znanosti Luki Vevercu te istaknuo je kako je u sam projekt uključen od 2016. godine.

- Krapinsko-zagorska županija kupila je četiri glazbene ograde, na kojima se udaraljkama svira Lijepa naša. Prve smo postavili kod Spomenika Lijepe naše, druge smo poklonili herojskom gradu Vukovaru, treće su postavljene nedavno u Puli, a četvrte ćemo postaviti u Rijeci za vrijeme trajanja 100% zagorsko. Tako smo se uključili i dali podršku domaćem znanstveniku – rekao je župan Kolar te dodao kako će se dogovoriti posjeti Parku znanosti svih osnovnih škola s područja Krapinsko-zagorske županije, kao i pomoć Županije u postavljanju smeđe signalizacije za posjet Parku.

Željko Kolar Krapinsko-zagorska županija Zadužuju se za 22 milijuna kuna kako bi financirali provedbu EU projekata

Park znanosti je za grupne posjete otvoren još u travnju te ga je do danas posjetilo oko 2500 djece iz 54 osnovne i srednje škole iz Hrvatske i susjedne Slovenije.

- Park je namijenjen svima, od 9 do 99 godina i bilo tko proba ove eksponate ne ostane ravnodušan. Svatko može kroz jednostavan, zabavan i interesantan način naučiti najosnovnije zakone fizike, matematike i psihologije i usput se dobro zabaviti – rekao je autor Luka Veverec, napomenuvši kako je ovo tek prva faza postave, a druga slijedi kroz godinu dana.

Županije - prijatelji djece Priznanja Proglašene prve županije prijateljice djece 100 posto zagorsko u Puli Izvorni proizvodi Manifestacija 100% Zagorsko prvi put u Puli