Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Gastro Biograd održat će se od 22. do 24. lipnja

Vikend najboljih OPG-ova i zabave

Gastro Biograd
Foto: Filip Brala/PIXSELL
To je svojevrsna inačica čuvenog Biogradskog stola, a prijave traju do 15. lipnja

U posljednjih nekoliko godina gastroturizam preuzima sve važniju poziciju u turističkoj ponudi Hrvatske i jedan je od najdinamičnijih i najkreativnijih dijelova ove gospodarske grane. Razvijene turističke destinacije, poput sjevernodalmatinskog grada Biograda na Moru, upravo iz tih razloga ulažu sve više truda u prikazivanje aktualne, kao i one autohtone ponude enogastroproizvoda samog grada i šire okolice. Kako bi spojili zeleno i plavo, odnosno kontinentalnu i pomorsku Hrvatsku, u organizaciji Grada Biograda na Moru, Turističke zajednice i hotelske kuće Ilirija d.d., od 22. do 24. lipnja održat će se Gastro Biograd, konceptualno-kreativna inačica čuvenog Biogradskog stola.

Pašmanski kanal oduševio je daskaše još lani Regata “KDJ Zagreb Open 2018.” 31. 5.-3. 6. Daskaši i surferice sezonu počinju u Sv. Filipu i Jakovu

– Na manifestaciji će se predstaviti autohtoni hrvatski proizvodi. Pružena je prilika svim prisutnim izlagačima da promoviraju svoj domaći proizvod, a ujedno da pokažemo bogatstvo kojim raspolaže naša zemlja. Kroz ovu trodnevnu manifestaciju svakom posjetitelju pružit će se prilika da osjeti i doživi cijelu Hrvatsku kroz mirise i okuse bogate gastroponude, zvuk folklora te sliku izvornog hrvatskog suvenira. Svaki od predstavljenih proizvoda nosi sa sobom povijest područja iz kojeg dolazi, naslijeđe koje trebamo održavati, čuvati i razvijati – ističe Ivana Kulaš, direktorica TZ-a grada Biograda na Moru.

U ponudi gastroputovnica

Gastro Biograd jedan je od najvećih događaja takve vrste jer okuplja proizvođače i kulinarske ekipe iz cijele zemlje, promovira zajedništvo kontinentalne i primorske Hrvatske te stvara simbiozu cjelovite kontinentalne i priobalne turističke ponude i bogatih turističkih potencijala.

– Interes je iznimno velik, pogotovo za sajamski dio OPG-ova na kojem je ostalo još samo malo mjesta, a prijave su otvorene do 15. lipnja. Na ovogodišnjem Gastro Biogradu sudjelovat će sve županije, ali i proizvođači iz susjednih zemalja kao što je Mađarska. Manifestaciju će pratiti i bogat kulturno-zabavni program, a procjenjuje se da će naš grad taj vikend posjetiti oko 25.000 domaćih i stranih gostiju, kaže direktorica Kulaš.

Biograd na Moru Biogradska rivijera Korak bliže izgradnji pretovarnih stanica

Gastro Biograd otvara se 22. lipnja defileom sudionika od centra grada prema bazenu Ilirija, na kojem će se, na svečanom otvorenju, održati kulinarski dvoboj masterchefova Branka Ognjenovića i Davida Skoke. Zanimljivost manifestacije je i prodaja gastroputovnica, svojevrsnih ulaznica u gastropodručja, koje će posjetitelji po popularnim cijenama moći kupiti na licu mjesta kako bi mogli degustirati jela zelene i plave Hrvatske koja će pripremati hotelska kuća Ilirija, majstori kuhari i lokalni ugostitelji.

Koncerti, plesači, akrobati...

Šetnica na Rivi, sva tri dana trajanja manifestacije, bit će rezervirana za sajamski dio na kojem će razni izlagači iz cijele Hrvatske predstavljati autohtone hrvatske proizvode. Subota je predviđena za prezentaciju lokalnih vinara i sirara, opet uz mogućnost degustacije uz kupnju gastroputovnice. U zabavnom dijelu programa predstavit će se plesači i akrobati koji će akrobacije na svili, šipki i obruču izvoditi uz vatru i svjetlosne efekte, a hrvatske glazbene zvijezde održat će večernje koncerte.

Gradonačelnik Biograda na Moru Ivan Knez Biograd na Moru Japanska vlada: Gradonačelniku Orden izlazećeg sunca Ruralni turizam Razgovor s Ivanom Ćupićem, voditeljem LAG Laure Sve više građana želi se 
baviti ruralnim turizmom