Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Tradicionalni posjet Mađarskoj

Virane dočekali državni tajnik Potápi i generalni konzul RH Horvat

Virani u Mađarskoj
1/2
Foto: Davor Bukvić
Predsjednik Općinskog vijeća Radović zahvalio se na gostoprimstvu te istaknuo kako prijateljstvo Vira i Dombóvára traje već 11 godina

Kraj rujna vrijeme je za tradicionalni posjet prijateljskom gradu Dombóváru u kojem su i ovog puta sudjelovali predstavnici Općine Vir i nogometni veterani virskog “Mornara”, a ugodno putovanje začinili su druženjem s predstavnicima mađarske vlade i parlamenta, lokalne samouprave iz županije Tolna, Hrvatske narodne samouprave te novim generalnim konzulom RH u Pečuhu, Dragom Horvatom - navode s Vira.

Jet Ski Tour Uspjeh hrvatskih jetera na četvrtoj uzastopnoj završnici Alpe Adria Jet Ski Toura Najbolji europski jeteri na Viru

Tako su na nogometnom igralištu u Csikóstöttösu virski “Mornari” pobijedili izabranu momčad Kaposszekcsőa i Csikóstöttösa rezultatom 4-2, pa su i prijelazni pehar zadržali u svom vlasništvu.

– Bilo nam je lijepo i sadržajno kao svaki put kada se sastajemo i družimo s našim mađarskim prijateljima, a zadovoljstvo nam je što smo ih uspjeli nadigrati na nogometnom travnjaku – kazao je predsjednik “Mornara” Živko Vučetić ističući Igora Pašicu kao prvo ime međunarodnog nogometnog susreta odigranog drugog dana posjeta.

Općina Vir Turističko čudo na Viru - poručuje načelnik Kapović Nadmašili cijelu 2017. godinu

– Druženje uglednih predstavnika mađarske politike i lokalne samouprave s virskom delegacijom predvođenom predsjednikom Općinskog vijeća Općine Vir Rajkom Radovićem, njegovim zamjenikom Marinom Rukavinom i predsjednikom virskog nogometnog veteranskog kluba Vučetićem, počelo je u petak 21. rujna razgledavanjem povijesne tvrđave i poznate vinarije u Csikóstöttösu. Tamo su Virane dočekali zamjenik gradonačelnika Csikóstöttösa Péter Balázs, glavni tajnik županije Tolna Ferenc Gábor i predsjednik HNS-a Grada Dombóvára Gábor Varga-Stadler s obitelji. Pridružio im se i Árpád János Potápi, državni tajnik i zastupnik dombóvárske i bonyhadske regije u Országgyűlésu (parlament) te župan županije Tolna Tamás Fehérvári.

Subotnje druženje završeno je zajedničkom večerom u društvu gradonačelnika Csikóstöttösa Szilárda Pintéra i konzula Horvata, a u ime Općine Vir domaćinima se na gostoprimstvu zahvalio predsjednik vijeća Radović istaknuvši kako prijateljstvo Vira i Dombóvára traje već punih 11 godina – istaknuli su s Vira.

Vir je sinonim za spektakl i vrhunsku zabavu Čak tri mjeseca prije nego u rekordnoj 2017. godini Vir će imati dva milijuna noćenja Do kraja 2018. Vir ide prema top 5 hrvatskog turizma