Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
u skolu polazi 247 učenika u 16 razrednih odjela

Više od tri milijuna kuna za Srednju školu u Ludbregu

Foto: Varaždinska županija
Čačić: Ovo je respektabilna škola koja je posebno važna jer školuje djecu sukladno potrebama gospodarstva. Zbog toga su radionice i praktikumi za njih posebno značajni, a uz to su sada dobili i tri kvalitetne, novoopremljene učionice

Varaždinska županija uložila je više od tri milijuna kuna u kupnju zgrade te uređenje četiri praktikuma i tri učionice Srednje škole Ludbreg, koju je u srijedu obišao varaždinski župan Radimir Čačić.

Cilj je da špilja postane turistička atrakcija koju će posjećivati i učenici Špilja Vindija postat će turistička atrakcija novcem iz EU Nova istraživanja arheološkog bisera u kojem su živjeli neandertalci

Varaždinska županija kupila je nekretninu vrijednu 2.425.000 kuna za organiziranje praktične i radioničke nastave, koju je ludbreška Srednja škola dosad unajmljivala. Za opremanje praktikuma za strojarstvo CAD-CAM računalima, softverima i namještajem izdvojeno je 199.950 kuna, a za opremanje prehrambenog praktikuma 128.920 kuna.

Praktikum-prodavaonica za zanimanje prodavača uređena je u suradnji s Konzumom, a vrijedna je 50.000 kuna. Četvrti je praktikum "Zdravi kutak", praktikum prehrane i poljoprivrede, opremljen uređajem za hladno prešanje ulja, mobilnim uređajem za analizu tla, uređajem za sušenje voća, povrća i bilja te poluprofesionalnim mlinom za prešanje brašna, ukupne vrijednosti 130.000 kuna.

Svečani bal u Varaždinu Obnavljanje tradicije Prvi Svečani bal Varaždinske županije 1. veljače

Adaptacijom zgrade ludbreške Srednje škole dobivene su i tri učionice, a za to je potrošeno 409.000 kuna.

Nakon obilaska škole s ravnateljem Josipom Zdelarom i ludbreškim gradonačelnikom Dubravkom Bilićem, varaždinski župan izjavio je da je ta srednja škola izvrstan primjer srednjoškolske obrazovne ustanove izvan sjedišta županije.

"Ovo je respektabilna škola koja je posebno važna jer školuje djecu sukladno potrebama gospodarstva. Zbog toga su radionice i praktikumi za njih posebno značajni, a uz to su sada dobili i tri kvalitetne, novoopremljene učionice", rekao je župan Čačić, podsjećajući da je za kupnju objekta uzet kredit, a odluku o kupnji donijela je Županijska skupština, ne zbog cijene najma, nego zato što se nisu mogli iskoristiti EU fondovi jer nekretnina nije bila vlasništvo županije.

Župan Čačić obišao je obnovljenu Opću bolnicu u Varaždinu U sedam zgrada u Općoj bolnici Varaždin uloženo 83,5 milijuna kuna Povoljni stambeni krediti i učiteljima

"U vlasništvo smo sada dobili i okolno zemljište, što će u budućnosti biti temelj za nova ulaganja. U zadnjih godinu i pol smo u obrazovanje na području Ludbrega, u Srednju školu te Osnovnu školu, uložili ozbiljan novac, više od četiri milijuna kuna“, dodao je Čačić.

Ravnatelj Zdelar je rekao da je Srednja škola Ludbreg jedna od rijetkih koja ne upisuje učenike u program opće gimnazije te za zanimanje ekonomist.

"Baziramo se na strukovnim područjima koja su deficitarna na području cijele sjeverozapadne Hrvatske. Posebno veseli da dosad nismo imali problema s upisom učenika, kao i to da svi, čim završe srednjoškolsko obrazovanje, odmah rade", istaknuo je Zdelar.

Srednju školu Ludbreg polazi 247 učenika u 16 razrednih odjela, koji se školuju u osam smjerova, od strojarskoga računalnog tehničara i CNC operatera do prodavača i pekara.

Tjedan smijeha Od 8. do 17. ožujka Deset dana smijeha u 55 predstava