Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
Ministar Goran Marić u Karlovcu predao vojarnu Luščić Gradu i emotivno poručio:

'Vojarna s koje je sijana smrt sada postaje mjesto života'

Vlada je vojarnu Gradu Karlovcu darovala odlukom iz prosinca 2018.
1/2
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Osigurali smo novac za uređenje, čišćenje prostora čiji smo vlasnik i kojeg će koristiti sportske udruge, dok će preostali, državni dio, biti čišćen u suradnji s hrvatskom vojskom, kazao je karlovački gradonačelnik Damir Mandić

- Prostor s kojeg se sijala smrt i ubijali Hrvati od danas postaje prostor života, afirmacije mladih i uskoro će dobiti lice gotovo nekog malog grada. Uvjeren sam da će Grad Karlovac što prije urediti prostor, a nama je u Ministarstvu bilo lako surađivati s onima koji znaju što hoće. Zato je ovakva odluka bila temeljena na emocijama i zdravom razumu – kazao je Goran Marić, ministar državne imovine u Karlovcu na potpisivanju sporazuma kojim je i formalno, po odluci Vlade u prosincu, 105.000 četvornih metara bivše vojarne Luščić predano u vlasništvu Gradu Karlovcu.

Briga o zelenim površinama U katastru svi podaci; od starosti, lokacije i opisa za 10.000 stabala

Damir Mandić, karlovački gradonačelnik kazao je kako je riječ o najvećem dijelu prostora vojarne, od ukupno 160.000 kvadrata, a što će tamo biti građeno, te kako će taj prostor ubuduće koristiti Karlovčani, pokazat će Urbanistički plan uređenja. On će se, pak, temeljiti na stručnoj podlozi, prijedlozima koje će Grad dobiti na međunarodnom urbanističkom natječaju na koji su uređenje prostora prijavili. Natječaj je otvoren do kraja godine.

Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

– Osigurali smo novac za uređenje, čišćenje prostora čiji smo vlasnik i kojeg će koristiti sportske udruge, dok će preostali, državni dio, biti čišćen u suradnji s hrvatskom vojskom – kazao je Damir Mandić koji je sa suradnicima i županom Damirom Jelićem i ministrom Goranom Marićem, obišao prostor nekadašnje vojarne JNA.

Država će preostali prostor, ako neće trebati Gradu, dati na javni natječaj i prodati privatniku.

Uređenjem ulica u Podgrađu središte grada dobilo potpuno novu vizuru Ulice uz obalu Kupe dobile modernu opremu, a neke su pretvorene u šetnice