Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Izložba

„Volim svoju županiju“ u Malom Arsenalu

1/5
Foto: Zadarska županija
Nagradu za najbolju fotografiju ove je godine odnio Božan Štambuk iz Splitsko-dalmatinske županije, slijede ga braća Kapović iz Dubrovačko-neretvanske županije i Matej Snopek iz Osječko-baranjske županije

Od 7. kolovoza 2019. godine najbolje fotografije s natječaja „Volim svoju županiju“ mogu se pogledati u prostoru zadarskoga Malog Arsenala, kako bi izložbu razgledao što veći broj posjetitelja i građana Grada Zadra, ujedno i kako bi se promovirao Posjetiteljski centra Malog Arsenala, kao jedne od brojnih kulturno-povijesnih lokacija grada.

Biciklistički i moto maraton Državni vrh u Kninu pozdravio sudionike defilea

Podsjetimo, nakon otvorenja u Šibeniku u svibnju, Zadrani su od petka, 2. kolovoza u atriju palače Cedulin imali priliku razgledati najbolje ovogodišnje radove foto natječaja „Volim svoju županiju“. Izložbu fotografija, koja je uvrštena u program obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 24. obljetnice VRO Oluja u Zadru, otvorio je župan Božidar Longin te ona ostaje u Zadru do konca kolovoza, kada kreće na put prema kontinentu.

- Fotografije će nas odvesti na jedno simbolično putovanje kroz 20 hrvatskih županija viđenih okom onih koji ih vole baš takvima kakve jesu – njihovih žitelja. Prigoda je ovo da upoznamo raznolikost hrvatskih županija i prepustimo se uživanju u ljepoti zemlje koju nije bezrazložno hrvatski pjesnik Antun Mihanović nazvao lijepom našom domovinom. Umjetnost nije poput matematike, nije jednoznačna i egzaktna, dapače, podložna je tumačenjima, interpretacijama, a prije svega ona je ta koja apelira na osjećaje onoga koji je gleda i sluša, čini da se promatrač osjeća drugačiji, možda sretnije, možda tužnije, možda tjeskobno, možda ushićeno… u svakom slučaju ne dopušta najprazniju emociju – ne dopušta ravnodušnost. Pozivam vas da se prepustite osjećajima i prošetate kroz hrvatsku sadašnjost promišljajući ljepšu i sretniju budućnost – rekao je župan Longin prigodom otvorenja izložbe.

Sudionici u projektu „Sigurna turistička sezona“ u Domu Zadarske županije Policajci iz Kine, Mađarske i Poljske za sigurniju sezonu

Priča koja je počela 2016. godine kao pilot projekt Hrvatske zajednice županija, ove je godine nadmašila rekorde s prijavljenih 3667 fotografija. Dvadeset i jedna najbolja fotografija – po jedna iz svake županije i Grada Zagreba, svake godine čini postav putujuće izložbe koja je proteklih godina obišla više od 1000 kilometara, od Osijeka sve do Dubrovnika.

Nagradu za najbolju fotografiju ove je godine odnio Božan Štambuk iz Splitsko-dalmatinske županije, slijede ga braća Kapović iz Dubrovačko-neretvanske županije i Matej Snopek iz Osječko-baranjske županije.

Za unapređenje znanja i vještina zdravstvenih djelatnika OB Zadar dobit će bespovratnih milijun kuna za projekt “Vaša sigurnost je u našim rukama“

Fotografija "Odlazak" autora Marina Marasa, izabrana je kao najbolja fotografija između 550 pristiglih fotografija iz Zadarske županije, a nagradu mu je uručio župan Božidar Longin.