Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Za unapređenje znanja i vještina zdravstvenih djelatnika

OB Zadar dobit će bespovratnih milijun kuna za projekt “Vaša sigurnost je u našim rukama“

Foto: Zadarska županija
Zajednički nam je cilj što kvalitetnija zdravstvena skrb za pacijente naše županije, a tome će doprinijeti i ovaj projekt, istaknuo je zamjenik župana Šime Vicković

Opća bolnica Zadar dobit će oko milijun kuna bespovratnih sredstava za provedbu projekta „Vaša sigurnost je u našim rukama“. U sklopu provedbe Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. ministar zdravstva Milan Kujundžić potpisao je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava Općoj bolnici Zadar za unapređenje znanja i vještina zdravstvenih djelatnika i zaposlenika zdravstvenih ustanova u promociji zdravlja i prevenciji bolesti kroz spomenuti projekt.

Školska godina 2019./2020. Javni poziv za pomoćnike u nastavi

Kvalitetnija skrb

Na svečanosti su uručeni ugovori za ukupno 13 ugovorenih projekata ukupne vrijednosti 7,852.722 kuna. Time je OB Zadar postala jedina bolnička zdravstvena ustanova u Republici Hrvatskoj koja je u prvoj fazi Poziva za dostavu projektnih prijedloga „Promocija zdravlja i prevencija bolesti“ dobila sredstva iz Europskog socijalnog fonda.

Ukupna financijska alokacija u okviru ovog poziva iznosi 27 milijuna kuna, od čega se 85% iznosa osigurava iz Europskog socijalnog fonda, a udio nacionalnog sufinanciranja od 15% osigurava Ministarstvo zdravstva iz proračuna RH.

Županova odluka Prirodna nepogoda za Benkovac

Bespovratna sredstva u ukupnom maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova od 980.112 kuna Opća bolnica Zadar dobila je za provedbu projekta kojemu je u fokusu povećanje znanja i svijesti o važnosti promocije zdravlja i prevencije bolesti. U sklopu projekta planira se provesti edukacija o kontroli infekcija povezanih s bolničkom skrbi koje su značajan javnozdravstveni problem na globalnoj razini, jer utječu na mortalitet i morbiditet pacijenata u bolnicama.

– Planirana edukacija o kontroli infekcija zasigurno će poboljšati kvalitetu zdravstvene zaštite na području Zadarske županije. Čestitam Općoj bolnici Zadar na kvalitetno pripremljenom projektu za koji su odobrena bespovratna europska i nacionalna sredstva. Zajednički nam je cilj što kvalitetnija zdravstvena skrb za pacijente naše županije, a tome će doprinijeti i ovaj projekt – istaknuo je zamjenik župana Šime Vicković koji je u Zagrebu prisustvovao potpisu ugovora u pratnji ravnatelja Opće bolnice Zadar Željka Čuline.

POTPORE Za male poduzetnike osigurano 200.000 kuna, najviši pojedinačni poticaj je 10.000 kuna

Dnevne bolnice

Sredstvima iz europskih fondova Opća bolnica Zadar provodi i 50 milijuna kuna vrijedan projekt Izgradnje i opremanja dnevnih bolnica Odjela za pulmologiju, onkologiju, infektologiju i dermatologiju te adaptacije i opremanja dnevne bolnice Službe za kirurgiju.

Specijalna bolnica za ortopediju u Biogradu Otvoreno pet modernih 
soba s TV-om i internetom u kojima možete imati i pratnju