Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Priznanje

Vrsaljko, Modrić, Subašić i Livaković počasni su građani Zadarske županije

Foto: Zadarska županija
Reprezentativci su jednoglasno proglašeni počasnim građanima

U pripremi proslave Dana Zadarske županije, Odbor za dodjelu javnih priznanja održao je svoju 2. sjednicu i jednoglasno predložio Županijskoj skupštini da se počasnim građanima Zadarske županije proglase, svjetskim srebrom ovjenčani, zadarski nogometaši Luka Modrić, Danijel Subašić, Šime Vrsaljko i Dominik Livaković.

lokalna gastronomija Devet lokacija u trećem izdanju Dana agroturizma Zadarske županije

Za Nagradu za životno djelo predloženi su prof. dr. sc. Vladimir Skračić i mons. dr. sc. Pavao Kero (postumno). 

Za Godišnju nagradu Zadarske županije predloženi su Dragan Župan za sport, Udruga hrvatskih branitelja oboljelih od PTSP-a Zadarske županije za zdravstveni, humanitarni rad i socijalnu skrb, Julija Brkić za karitativnu djelatnost i humanitarni rad, Davor Vidaković za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, tjelesnu kulturu, zdravstveni i humanitarni rad, Košarkaški klub osoba s invaliditetom “Zadar” za sport osoba s invaliditetom, Kazalište lutaka Zadar za kulturu i umjetnost, Davor Pešić za humanost, Petar Pešić za humanost, Mladen Pešić za humanost i Zvonimir Vlatković za poljoprivredu. 

Nakon što Županijska skupština donese odluku o ovogodišnjim laureatima, priznanja će im biti dodijeljena na svečanoj sjednici u povodu Dana Zadarske županije.

Svečano je proslavljen dan Sveučilišta u Zadru Svečano obilježen Dan Sveučilišta u Zadru, rektorica Vican poručila: ‘Na obrazovanje ne gledamo kao na uslugu, nego kao na poziv’