Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
OD 1. siječnja

Vukovar preuzeo prava nad osnovnim školama

Ivan Penava
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
Želimo unaprijediti odgojno-obrazovne procese i osigurati bolje materijalne uvjete u školama za učenike i zaposlene – rekao je Penava

Od 1. siječnja Grad Vukovar je, sukladno odluci Gradskoga vijeća i Skupštine Vukovarsko-srijemske županije, preuzeo osnivačka prava nad osnovnim školama. Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava rekao je kako je to velika odluka za grad te da će sada gradska uprava skrbiti o sedam osnovnih škola, koje u svom sastavu imaju i šest područnih škola, s ukupno 1860 učenika.

– Želimo unaprijediti odgojno-obrazovne procese i osigurati bolje materijalne uvjete u školama za učenike i zaposlene – rekao je Penava.

Dodao je i kako će iz državnog proračuna biti izdvojeno 8,1 milijun kuna, dok je Grad Vukovar u proračunu za osnovne škole osigurao 2,1 milijun kuna vlastitih sredstava.

Gradnjom "Marine" osigurat će se 140 vezova za čamce i plovila Vukovar Komunalno pristanište "Marina" očekuje prva plovila Razvojna agencija VURA VURA - Vukovarska razvojna agencija U nekoliko mjeseci pripremili 60-ak projekata