Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska 94 pregleda
VURA - Vukovarska razvojna agencija

U nekoliko mjeseci pripremili 60-ak projekata

Razvojna agencija VURA
Foto: Branimir Bradarić
VURA trenutačno zapošljava 14 radnika, ali Žilić već sada razmišlja kako će u budućnosti biti neophodna nova zapošljavanja

Iako Vukovarska razvojna agencija (VURA) djeluje već deset godina, o njezinu radu i realiziranim projektima do sada se malo znalo. S mogućnosti da se aplicira na europske fondove VURA je, kao i druge slične agencije, dobila dodatno na značaju.

ulaganja U Vukovaru otvorena Tehnička baza HAK-a

– Od svibnja prošle godine, otkad sam na čelu VURE, pa do kraja godine pripremili smo i prijavili 60-ak raznih projekata vrijednih nekoliko desetaka milijuna kuna. Mnogi od njih će tijekom ove godine krenuti u realizaciju – rekla je direktorica Vedrana Žilić dodajući kako rade na stvaranju novih programa i osposobljavanju ljudi.

Pojasnila je kako VURA djeluje kao servis Gradu Vukovaru, njegovim ustanovama, ali i svim udrugama kao i građanima. Ipak, najviše surađuju s Gradom te su im u fokusu kapitalni projekti.

Tako su, primjera radi, za realizaciju Intervencijskog plana izradili osam projekata za sve gradske ustanove. Izradili su i četiri projekta za sportske udruge, tri za braniteljske udruge…

Priznanja za 20 žena koje su završile Poduzetničku akademiju Besplatnim edukacijama do više žena poduzetnica

– Posla je jako puno jer sve te projekte treba pripremiti, a po odobrenju pratiti i njihovu realizaciju. Mora se pravdati svaka kuna, svaki odrađeni sat. Sredstava je dosta i treba ih iskoristiti i tako osloboditi gradski proračun za neke druge stvari – kaže Žilić.

VURA trenutačno zapošljava 14 radnika, ali Žilić već sada razmišlja kako će u budućnosti biti neophodna nova zapošljavanja. 

Vrtić u Vukovaru Ulaganja u Vukovaru Dječji vrtići dobivaju novu i moderniju kuhinju