Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Priznanja za 20 žena koje su završile Poduzetničku akademiju

Besplatnim edukacijama do više žena poduzetnica

Foto: Branimir Bradarić
Žene koje su prošle radionicu naučile su kako pokrenuti vlastiti posao, napraviti poslovni plan...

Nakon provedenog ciklusa radionica u Poslovno-inovacijskom centru BIC Vukovar dodijeljena su priznanja Poduzetničke akademije polaznicama besplatnih edukacija koje je Grad Vukovar proveo u suradnji s Virtualnim ženskim poduzetničkim centrom.

Realizirana akcija Vukovaru ZaDar: Humanitarna pomoć stigla u Vukovar

Uvjerenja Poduzetničke akademije dobilo je 20 žena koje se već bave nekom vrstom posla ili tek planiraju ući u poduzetničke vode.

– Žene su manje hrabre pa ih i na ovaj način želimo potaknuti da se bave poduzetništvom. Ovih 20 žena smo u sklopu radionica osposobili ne samo za početak bavljenja poduzetništvom, nego su i one koje se već bave poslom mogle naučiti kako da njihove tvrtke budu još učinkovitije i kvalitetnije – rekla je direktorica Ženskog poduzetničkog centra Sanela Dropulić.

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Pojasnila je i kako su polaznice edukacija tijekom istih mogle čuti niz kvalitetnih informacija kako pokrenuti vlastiti posao, napraviti poslovni plan, čuti više o poticajima koje je moguće dobiti… Dodala je i to da se svakih 30 minuta na tržištu u svijetu pojavljuje neka nova tehnologija i poslovna aktivnost te da se stoga svi poslije završenog obrazovanja moraju nastaviti dodatno educirati i raditi na sebi.
– Više od 70 posto svih sredstava koja se slijevaju u državni proračun ili proračun jedinica lokalne samouprave dolazi iz poslovanja sektora maloga i srednjeg poduzetništva. Od 10 novootvorenih radnih mjesta 9 ih je otvoreno u sektoru malog ili srednjeg poduzetništva. Broj novootvorenih tvrtki u vlasništvu žena u Zagrebu je jednak novootvorenim tvrtkama u vlasništvu muškaraca – istaknula je Dropulić.

Advent u Vukovaru Ovogodišnji Advent drukčiji od svih Više od 600 djece posjetit će Vukovar i izraditi ukrase za 24 božićna drvca

Jedna od polaznica edukacija Jelena Ičević kazala je da su radionice bile vrlo kreativne te da su tijekom njih mogli čuti puno dobrih informacija i ideja.

– Svakako ćemo dio tih saznanja pretočiti u posao koji suprug i ja planiramo pokrenuti tijekom iduće godine. Već neko vrijeme radimo na projektu uzgoja ribe u kavezima. Lijepo je znati da je netko uz vas i da vas podržava. Treba se ohrabriti i ići naprijed, a ovakve radionice su svakako jedan od načina – rekla je Ičević.

Dodjeli priznanja nazočila je i zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić koja je rekla kako je to bio drugi krug radionica za što je gradska uprava izdvojila 40.000 kuna.

– Ovo je još jedna mjera koju provodimo radi poticanja razvoja poduzetništva, posebice među mladima, ženama te teško zapošljivim kategorijama nezaposlenih. Svaki poduzetnik treba imati malo hrabrosti, a i sreće u poslovanju – rekla je Mujkić koja je najavila mogućnost organiziranja novih radionica bude li interesa.

Vrtić u Vukovaru Ulaganja u Vukovaru Dječji vrtići dobivaju novu i moderniju kuhinju