Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Ovogodišnji Advent drukčiji od svih

Više od 600 djece posjetit će Vukovar i izraditi ukrase za 24 božićna drvca

Advent u Vukovaru
1/2
Foto: Grad Vukovar
Želimo da Advent u Vukovaru ostane u dugom sjećanju, kažu organizatori

I ove godine vukovarske gradske vlasti pripremile su bogat program kojim će se obilježiti Advent u Vukovaru koji je otvoren u subotu. 1. prosinca, a trajat će sve do Badnjaka, 24. prosinca. Pripremljen je niz sadržaja koji su prije svega namijenjeni mladima, a koji će se održavati na središnjem gradskom trgu koji je prigodno, za ovu priliku, promijenio naziv u Adventski trg.

Novost ovogodišnjega Adventa u Vukovaru je i veliki grijani šator površine 600 četvornih metara koji je smješten odmah uz gradsko klizalište, a koje će s radom započeti 6. prosinca kada će biti upriličen i doček sv. Nikole. U šatoru su postavljeni štandovi za izlagače na Božićnom sajmu, pozornica za razne nastupe i koncerte kao i ugostiteljski sadržaji. Bit će tu i nezaobilazni Kutak Djeda božićnjaka i još mnogo toga.

Direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić turistički promet raste i u posezoni Hrvatske advente promoviraju u 8 zemalja

“Nebo puno želja”

– Cilj nam je bio da vukovarski Advent postane drukčiji od ostalih u okolici i samim tim građanima zanimljiviji. Želimo da im Advent u Vukovaru ostane u dugom sjećanju i nešto o čemu će se još dugo pričati – rekao je direktor tvrtke “Organizatori bez granica” Aleksandar Kovačević koji je sudjelovao u izradi programa ovogodišnjeg Adventa.

Predviđeni su i razni koncerti, nastupi mađioničara, te već tradicionalno puštanje lampiona “Nebo puno želja” kao i žive jaslice. Osigurani su i brojni koncerti pa će tako Vukovarcima zapjevati Zaprešić Boysi, Marina Tomašević, grupa Meritas, Jelena Radan, operna pjevačica Antonela Malis, klapa Stine, dječji zbor Vukovarski golubići, a zaplesat će plesne grupe Atomi, Venera i Mambo, a svoj će show izvesti i Mažoretkinje grada Vukovara. U ovogodišnjoj adventskoj čaroliji sudjelovat će i djeca svih vukovarskih osnovnih škola kao i mališani iz dječjih vrtića Vukovar 1 i 2.

kulturna Baština Gradska knjižnica Vukovar dobitnik važnog priznanja

Zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček najavio je kako će vukovarski advent imati brojne novitete namijenjene prije svega mladima i djeci.

– “SVI zaJEDNO za radost Božića u Vukovaru” naziv je dijela ove manifestacije u sklopu koje će se u Vukovaru okupiti djeca iz svih dijelova Hrvatske, a koja će se uz glazbu, ples, glumu i kreativne radionice družiti s Vukovarcima i sklapati nova prijateljstva. Vukovar će u četiri adventska vikenda posjetiti više od 600 djece iz svih krajeva Hrvatske – rekao je Pavliček.

Humanitarna akcija

Očekuju se dolasci djece iz Dubrovnika, Vodica, Valpova, Belišća, Donjeg Miholjca, Sunje, Okučana, Zagreba, Karlovca, Osijeka, Vinkovaca i drugih hrvatskih gradova. Djeca će u kreativnim radionicama izrađivati ukrase za 24 božićna drvca koja će se na Badnjak i uručiti obiteljima u potrebi, a uz njih i prigodne igračke i poklone. Pavliček je najavio i kako će se u sklopu adventskih aktivnosti organizirati i prigodna humanitarna akcija “Vukovarski adventski kalendar dobrote” koja je namijenjena obiteljima s troje i više djece iz Vukovara. Treba znati i kako će radno vrijeme sajma u adventskom šatoru biti od četvrtka do nedjelje od 9 do 22 sata. 

Realizirana akcija Vukovaru ZaDar: Humanitarna pomoć stigla u Vukovar