Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Osigurane stipendije i božićnice

Za 10 srednjoškolaca 350 kuna, 800 kuna za 10 studenata, a božićnice u naravi

Načelnik Ante Gutić najavio je da planiraju iduće godine osigurati stipendije za 15 studenata
1/2
Foto: Općina Gunja
Procjenjuje se kako pravo na božićnicu ima 300-tinjak umirovljenika, a njihova podjela započet će najkasnije 15. prosinca i svi će biti podijeljeni do Badnjaka.

Uz brojne radove koji se provode u Općini Gunja razmišljaju i o budućnosti tako da su potpisani ugovori o stipendiranju. U školskoj 2020./2021. godini stipendije, u visini od 350 kuna mjesečno, dobivat će tijekom 10 mjeseci 10 učenika srednjih škola.

Općina je postala dio sustava e-novorođenče ADVENTSKO VESELJE Božićnica od 500 kuna svakom srednjoškolcu

Stipendije svim studentima

– To je izuzetno važno za budućnost Gunje. Svjesni smo kako postoje roditelji s velikim socijalnim problemima tako da učenička stipendija za njih i njihovu djecu jako puno znači. Isto tako, Općina Gunja sufinancira i troškove učeničkog prijevoza srednjoškolaca do njihovih škola u Županji i Vinkovcima – rekao je načelnik Općine Gunja Ante Gutić.

Općinske vlasti nisu zaboravile niti studente pa su ove godine osigurali i 10 stipendija za studente s prebivalištem na području Općine tijekom akademske 2020/2021 godine. Mjesečna stipendija iznosi 800 kuna i isplaćivat će se tijekom deset mjeseci.

– Oni su naša budućnost i ovo je najmanje što možemo učiniti za njih. S ponosom mogu istaknuti kako nikada u povijesti Gunje nije bilo toliko stipendija kao ove godine. Već sada planiramo kako ćemo iduće godine osigurati stipendije za 15 studenata. Mislimo kako ćemo onda pokriti sve naše studente – rekao je Gutić.

umirovljenici POMOĆ ZA BLAGDANE Božićnice za 3400 umirovljenika

Pojasnio je kako se ove godine na raspisani Javni poziv općine prijavilo 17 studenata, ali i kako će neki od njih osigurati stipendije putem Županije, države ili nekih tvrtki tako da će svi studenti s područja Općine imati stipendije tijekom akademske godine. U Općini Gunja nisu zaboravili ni one najstarije tako da ove godine svi umirovljenici s prebivalištem na području Općine mogu računati na božićnicu koja će im biti isplaćena u vidu raznih proizvoda s OPG-ova koji posluju na području ove općine. Gutić pojašnjava kako su božićnice za najstarije osigurane sukladno prijedlogu Socijalnog vijeća te da će biti vrijednosti od po 200 kuna.

Pomoć i OPG-ima

– Božićnice će dobiti svi umirovljenici u Gunji, bez obzira na visinu mirovine koje primaju. U njima će biti voće, povrće, med, paket od 20 jaja i suhomesnati proizvodi s OPG-ova koji posluju na području Općine. Kada je riječ o suhomesnatim proizvodima, svaki paket imat će kilu kobasica ili nešto slično od suhomesnatih proizvoda – rekao je Gutić.

Župan Božo Galić pristiglu donaciju uručio je potrebitima DONACIJA DUBROVAČKO-NERETVANSKE ŽUPANIJE Za božićni poklon dovezli 16 tona mandarina

Procjenjuje se kako pravo na božićnicu ima 300-tinjak umirovljenika, a njihova podjela započet će najkasnije 15. prosinca i svi će biti podijeljeni do Badnjaka. Za ovaj projekt Općina Gunja izdvojit će oko 60.000 kuna. Jedini preduvjet za dobivanje božićnice je donošenje preslika osobne iskaznice ili pak dokaz da osoba prima mirovinu, što može biti Rješenje o mirovni ili zadnji odrezak od mirovine.

– Želja nam je da pomognemo dvostruko i mislim kako je ovo najbolji način. Svi naši umirovljenici dobit će ovakvu vrstu božićnice, a u isto vrijeme pomoći ćemo i OPG-ima koji posluju na području Općine od kojih ćemo otkupiti dio njihovih proizvoda. Na taj način pomoći ćemo im da prodaju svoje proizvode – rekao je načelnik.