Izbornik
Naslovnica Županije
Nastavlja se s ulaganjima u objekte iz sustava zdravstva

Za bolju i moderniju ambulantu u Capragu 3,4 milijuna eura

CJELOVITU OBNOVU zgrade Doma zdravlja SMŽ-a, ambulante u Capragu, provodi Sisačko-moslavačka županija
1/3
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Na ovom objektu ojačavaju se temelji, torkretiraju se zidovi, izrađivat će se armirano-betonski stupovi, mijenja se cijela stolarija i krov, objekt ćemo urediti izvana i iznutra te ga i energetski obnoviti, kaže župan Ivan Celjak

Sisačko-moslavačka županija nastavlja s ulaganjima u objekte iz sustava zdravstva. Jedan od njih je ambulanta Doma zdravlja u sisačkom Capragu na kojoj su počeli radovi cjelovite obnove.

– Vrijednost radova je oko 3,4 milijuna eura koji se financiraju iz sredstava Fonda solidarnosti. Na ovom objektu ojačavaju se temelji, torkretiraju se zidovi, izrađivat će se armirano-betonski stupovi, mijenja se cijela stolarija i krov, objekt ćemo urediti izvana i iznutra te ga i energetski obnoviti. Nakon završetka obnove bit će kvalitetniji uvjeti za medicinsko i nemedicinsko osoblje, a vjerujem da će biti zadovoljni i pacijenti – istaknuo je župan Ivan Celjak.

Ravnateljica Doma zdravlja SMŽ-a Sanja Habek rekla je kako je zgrada ambulante u Capragu ostala u dobrom stanju nakon potresa.

– To je omogućilo da naše ordinacije, koje smo morali iseliti iz drugih dijelova Siska, preselimo ovamo. I prije toga dio tih ordinacija bio je smješten u zgradi Komande u kojoj je Županija cijelo prizemlje dala na korištenje zdravstvenim ambulantama. Kada je počela obnova zgrade Komande, morali smo iseliti te smo sve ordinacije preselili u ovu zgradu u Capragu. Trenutačno je ovdje 11 ordinacija obiteljske medicine, 4 pedijatra, 6 ambulanti dentalne medicine i 4 dentalna tehničara – rekla je Habek. 

NA SVEČANOJ sjednici u Kazalištu Marina Držića uručene su nagrade za životno djelo, iznimna postignuća i za doprinos ugledu i promociji Županije Dubrovačko-neretvanska županija Plenković: ‘Županiju trebamo nastaviti cestovno povezivati’ STUDENTI RAČUNALSTVA Martin Cindrić i Branimir Frčko prezentirali su projekt Smart parking Bjelovar Savjetnik veleposlanstva SAD-a: Hrvatska je geotermalni lider u Europi, a Bjelovar prednjači U ŽUPANIJSKOJ vijećnici potpisani su ugovori o financiranju programa i projekata udruga, za što je u blagajni Brodsko-posavske županije osigurano 145 tisuća eura Brodsko-posavska županija Projekti koji podižu kvalitetu života svih stanovnika županije