Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
"Moje svjetlo za moj Vukovar"

Za dvije obitelji s dvoje djece s teškoćama po 1000 kn mjesečno

Obje obitelji dobit će i jednokratnu pomoć od 2000 kuna
1/2
Foto: Branimir Bradarić
U akciji sudjeluju Udruga invalida Sinj, Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj iz Metkovića, Udruga osoba s invaliditetom Split i Udruga osoba s invaliditetom TOMS i to već 15. godinu zaredom

Udruga tjelesnih invalida TOMS iz Trogira s još tri prijateljske udruge 15. godinu zaredom provodi humanitarnu akciju pod nazivom "Moje svjetlo za moj Vukovar". U sklopu te akcije udruge su i za ovu godinu osigurale sredstva kojima će dvije obitelji koje imaju djecu s teškoćama u razvoju, a koje su članovi Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići, donirati tijekom godinu dana po 1000 kuna mjesečno. Uz to za obje obitelji osigurali su i jednokratno po 2000 kuna za kupovinu potrebnih namirnica i higijenskih potrepština. U akciji sudjeluju Udruga invalida Sinj, Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj iz Metkovića, Udruga osoba s invaliditetom Split i Udruga osoba s invaliditetom TOMS.

Vukovarski leptirići Udruga Vukovarski leptirići Nova metoda za bolju percepciju i obradu zvuka

- U suradnji s Gradom i udrugama svake se godine trudimo pomoći djeci s posebnim potrebama u Vukovaru. Sredstva osiguravamo tako da u povodz obilježavanja sloma obrane Vukovara prodajemo svijeće i onda ta sredstva koristimo poslije za edukaciju djece, koju učimo o stradanjima u Vukovaru, i tako prikupljamo sredstva. U isto vrijeme i njih učimo da se kad odrastu ponašaju odgovorno  rekao je predsjednik Udruge Tjelesnih invalida Sinji Vojislav Barać.

Predsjednik Udruge TOMS iz Trogira Ivica Bašić najavio je kako će ta udruga i dalje organizirati ovakve akcije i pomagati djecu u potrebi s područja Vukovara. Kazao je kako TOMS ima više od 300 članova i 66 zaposlenih.

- Možemo zahvaliti udruzi TOMS na svemu što rade i 15 godina ove humanitarne akcije kroz koju pomažu najranjivijim skupinama. Pokazali su tako i da Vukovar i Vukovarci imaju istinske prijatelje širom Hrvatske. Udruga TOMS dobitnik je i Plakete Grada Vukovara, a oni i na ovaj način potvrđuju tu plaketu svojim ovakvim humanitarnim radom - rekao je zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček.

Zadovoljni osiguranom pomoći za potrebu svoje djece su i njihovi roditelji koji su istaknuli kako će novac koristiti za osiguranje prehrane, higijenskih potrepština.

Župan Tomašević i načelnik Bardač obećali su pomoći obitelji Korman Župan Tomašević i načelnik Bardač brzo reagirali Pomogli sedmeročlanoj obitelji koja je u požaru ostala bez doma

- Naša djeca trebaju puno toga s obzirom na sve terapije, drugačiju ishranu i sve drugo. Radi se o velikim izdacima tako da je svaka kuna potrebna - rekle su Marija Močić i Tatjana Romić.

Istaknule su i kako im u svemu i udruga puno pomaže gdje imaju osigurane razne terapije i potrepštine za potrebe svoje djece. Ukazali su i na problem krovišta objekta u kojem je smještena udruga, a koje treba sanirati.

- Udruga broji 170 djece s različitim dijagnozama od jedne do 18 godina života. Veliki je to broj djece i on stalno raste. Dobili smo od grada na korištenje prostor od 579 kvadrata i sada ga polako sređujemo. Sredili smo sportsku dvoranu, sobu za odmor i mali ured. Problem nam je grijanje, a posebno krov što ne možemo sami sanirati - rekla je predsjednica Udruge Vukovarski leptirići Viktorija Matin. 

Obitelj Jednokratna potpora Djeci školska oprema, a roditeljima 2500 kuna pomoći