Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
Zaklada Vita

Za pomoć bolesnoj djeci skupili gotovo 120.000 kuna

Prijam za donatore Zaklade za pomoć djeci Vita
1/4
Foto: Varaždinska županija
Djeca oboljela od malignih ili drugih teških i rijetkih bolesti mogu ostvariti novčane potpore do 3000 kn za pojedinu vrstu pomoći, jednom godišnje. A svi roditelji kojima treba pomoć mogu se javiti u Zakladu

Zaklada za pomoć djeci Vita je prošle godine organizirala niz uspješnih akcija i događaja pa je tim povodom, a kako bi se i zahvalila svima koji su podržali rad Zaklade, upraviteljica Natalija Martinčević priredila prijem u Županijskoj palači. Zahvalnice te prigodne poklončiće primili su tako Marija Cafuk iz OPG-a Cafuk, ravnateljica Nataša Fatiga u ime OŠ Beletinec, ravnatelj Mario Šipek u ime V. Osnovne škole Varaždin, županijski vijećnik Krešo Horvat u ime Zajednice Hrvata u Stuttgartu te Martina Pakšec u ime agencije PR Lady, priopćili su iz Varaždinske županije.

Školski obrok Varaždinska županija Osiguran školski obrok za 3047 osnovaca

Napomenimo kako je Zaklada Vita osnovana u lipnju 2010. godine., a samo u 2018. godini iz prikupljenih sredstava osigurana je pomoć za 34 djece s područja Varaždinske županije. U 2017. godini prikupljeno je ukupno 59.734 kune, dok je u 2018. prikupljeno čak 119.275,5 kuna što je rast od 114 posto u odnosu na prethodnu godinu. Upraviteljica Zaklade Natalija Martinčević izrazila je veliko zadovoljstvo prikupljenim sredstvima, radom same Zaklade te se zahvalila svim donatorima i onima koji zbog obaveza nisu mogli doći.

Foto: Varaždinska županija

- Novi Upravni odbor i ja kao upraviteljica Zaklade smo iznijeli rezultate rada. Pomažemo djeci oboljelih od teških i malignih bolesti, znate i sami da su troškovi liječenja izrazito visoki. Tijekom godina skupljamo sredstva i pomažemo roditeljima u kupnji skupih lijekova. Iznimno sam sretna i ponosna, Zaklada je počela puno bolje i kvalitetnije raditi i funkcionirati i to me veseli. Naravno da svega toga ne bi bilo ništa bez naših donatora kojima se zahvaljujemo, željeli smo i javnost još jednom upoznati s našim radom. Također, hvala svim našim dragim građanima koji su se u velikome broju uključili u sve naše akcije. Imali smo prepun Atrij kod organizacije humanitarne sarme, bakalara s krumpirom, u sklopu obilježavanja Dana Varaždinske županije organizirana je opereta Vesela udovica, a najveću akciju organizirali su Hrvati u Stuttgartu u sklopu Kajkavske večeri. I ovu godinu smo počeli radno i aktivno, puštali smo lampione dobrih želja, surađujemo sa školama, učenici su uključeni u sve akcije i to je za svaku pohvalu. Imali smo više od sto zahtjeva za pomoć i tako smo raspodijelili financijska sredstva. Roditelji kojima je potrebna pomoć njihovoj djeci neka se slobodno jave u Županijsku palaču i mi ćemo drage volje pomoći – rekla je upraviteljica Zaklade Natalija Martinčević.

Bajkoviti prizori balona iznad snijegom prekrivenih Alpi ostavljaju bez daha Međunarodni balonaški tjedan Bajkoviti Rabuzinovi prizori brončani u Alpama

Ravnateljica OŠ Beletinec Nataša Fatiga je naznačila kako svi učenici sudjeluju u humanitarnim akcijama jer je njihova škola "najmanja škola u Varaždinskoj županiji, ali s jako velikim srcem“.

Županijski vijećnik Krešo Horvat u ime Zajednice Hrvata u Stuttgartu rekao je kako su Hrvati u Stuttgartu okupljeni u ovu kulturnu zajednicu te kako su organizirali kajkavsku večer.

Foto: Varaždinska županija

- Ja sam bio poveznica između Zaklade i Zajednice Hrvata u Stuttgartu i na to sam ponosan. Prikupljena su velika financijska sredstva, 55.500 kuna je uplaćeno Zakladi. Hvala svima koji sudjelovali u ovoj akciji i pokazali zaista veliko srce. Nadam se da će takvih akcija biti još – rekao je Krešo Horvat.

Naznačimo kako djeca oboljela od malignih ili drugih teških i rijetkih bolesti mogu ostvariti novčane potpore do 3000 kn za pojedinu vrstu pomoći, jednom godišnje. Potpora Zaklade može se ostvariti za sufinanciranje nabavke lijekova, dijela troškova dugotrajnog bolničkog liječenja, pregleda, medicinskih zahvata, putnih troškova i troškova boravka izvan mjesta stanovanja samog djeteta ili pratitelja.

Cilj je da špilja postane turistička atrakcija koju će posjećivati i učenici Špilja Vindija postat će turistička atrakcija novcem iz EU Nova istraživanja arheološkog bisera u kojem su živjeli neandertalci Varaždin Opća bolnica Varaždin Odsad u posjet trudnicama u uređenu sobu