Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
Rekonstrukcija dviju ulica u Karlovcu

Za potpunu obnovu dviju ulica u središtu grada 5,6 milijuna kuna

U ulicama Petra Preradovića i Ivana Gundulića u tijeku je četvrta faza rekonstrukcije tih ulica
1/5
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Obje ulice će biti zatvorene za promet 180 radnih dana, koliko je predviđeno da će trajati radovi, pa iz Grada mole građane i vlasnike objekata za strpljenje

U središtu Karlovca, u ulicama Petra Preradovića i Ivana Gundulića u tijeku je četvrta faza rekonstrukcije tih ulica. Jedna od njih ide do gardskog Korza, druga uz rijeku Kupu i obje su zatvorene za promet vozilima idućih 180 radnih dana. Toliko će, naime, izvođaču biti potrebno da napravi čitavu rekonstrukciju koja podrazumijeva zamjenu svih instalacija; vodovodne i kanalizacijske mreže, javne rasvjete, bit će postavljena nova kabelska mreža, a ulice će dobiti i nova prometna rješenja. 

Iz Grada Karlovca, koji je investitor, poručuju da će ulice dobiti i parterno i hortikulturno uređenje kao i krajobrazno uređenje s arhitektonskim oblikovanjem pješačko-prometne površine što čini zaokruženu cjelinu formirajući jedinstven urbani prostor grada. Radovi bi, ako vremenski uvjeti dopuste, trebali biti završeni u roku 180 dana, a vrijednost radova iznosi nešto više od 5.6 milijuna kuna. 

- Molimo građane i vlasnike objekata kao i goste za strpljenje i razumijevanje tijekom izvođenja radova – poručuju iz Grada Karlovca. 

Gradnja nasipa na Kupi Završena polovica radova Zemljani nasip uz Kupu štitit će stanovništvo od mogućih poplava