Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Obnova i sanacija

Za radove na Gradskom groblju Dubrava 1,7 milijuna kn

Gradonačelnik Ivan Penava u obilasku uređenog groblja Dubrava rekao je i kako se u 2019. planira u daljnje projekte oko groblja uložiti 4,5 milijuna kn
Foto: Grad Vukovar
Gradonačelnik Ivan Penava u obilasku uređenog groblja Dubrava rekao je i kako se u 2019. planira u daljnje projekte oko groblja uložiti 4,5 milijuna kn

S ciljem podizanja funkcionalnosti, ali i poboljšanja izgleda Grad Vukovar je tijekom protekle dvije godine na uređenje Gradskog groblja Dubrava uložio 1,7 milijuna kuna.

Glazbom protiv nasilja projekt 'živim život bez nasilja' U Vukovaru održan program 'Glazbom protiv nasilja'

– Napravljeni su značajni pomaci s obzirom na to da je zbog ratnih razaranja, ali i neodržavanja tijekom proteklih godina bilo mnogo problema. U ovoj godini planiramo u daljnje projekte na groblju i oko njega uložiti 4,5 milijuna kuna – rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Po riječima direktora gradske tvrtke Komunalac Igora Štrangarevića tijekom protekle dvije godine sagrađene su i sanirane pristupne ceste ukupne dužine 150 metara. Sagrađeno je i 18 novih i sanirano 20 postojećih parkirnih mjesta. Provedena je i sanacija parkirališne i parkovne rasvjete koja podrazumijeva instalaciju 14 stupova i rasvjetnih tijela. Obavljeno je i hortikulturalno uređenje u okviru kojega je zasađeno 400-tinjak stabala i primjeraka ukrasnog grmlja te je pripremljen teren za sjetvu trave od 2 hektara. Sagrađena su i dva nova grobna pojasa sa 134 grobna mjesta. Na ulaze su postavljene i videokamere, a implementirana je i mobilna aplikacija „Tražilica pokojnika“ koja posjetiteljima olakšava snalaženje na groblju. Tijekom 2019. predviđene su aktivnosti na izradi dokumentacije i ishođenju potrebnih dozvola za gradnju novih objekata mrtvačnice, dvorane za izlaganje na odru, prostorija za ispraćaj te prostora za prodaju cvijeća i pogrebne opreme.

Ivan Penava Projekt Grada i Turističke zajednice Predstavljen spot "Vukovar za sva vremena"