Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Najuspješnija sezona mladih virskih ribolovaca

Za virske udičare ovo je bila godina berbe medalja

Foto: Općina Vir
Sljedeće godine bit će dva Prvenstva Hrvatske na Viru, kategorije U-16 i U-21

Dok se hladni pogon virskog ŠRD-a polako priprema za adventski lignjolov, uspomene na nedavna natjecanja i pogled na cijelu dosadašnju sezonu još su uvijek – vrlo vrući. Roko Begonja, virska ribolovna zvijezda, pobijedio je s Ivanom Pribilovićem i Stipanom Barišićem iz biogradske Podlanice na Kupu Hrvatske u kategoriji U-16, svi kao predstavnici Zadarske županije, dok je odličnim pojedinačnim nastupom 14-godišnji Privlačanin u virskom dresu došao do brončane medalje.

Nova usluga Apartmani na Viru mogu se plaćati kriptovalutama

Sretne plaže

To je bilo sredinom studenoga na plaži u Medveji u općini Lovran, no sretna je za Roka bila i plaža na Korčuli gdje je na Prvenstvu Hrvatske osvojio nikad bolje sedmo mjesto. Kako je u ekipi s Tamarom Čavrag osvojio i sjajno četvrto mjesto te godinu dana ranije na PH bio na 23. mjestu, Rokov silan napredak evidentan je i očit poput morske plime, izvijestili su nas iz virske lokalne uprave. Malo mu je, kako navode s Vira, nedostajalo za brončanu medalju, ali i za reprezentativni dres. U pitanju je svega 20 grama. Tamara je, navodi se, također bila jako dobra, jer je na svom prvom natjecanju na PH osvojila 21. mjesto. To su odlični rezultati – zadovoljna je predsjednica ŠRD-a Vir Elizabeta Fumić, a pogled na sljedeću natjecateljsku godinu još je, kako ističu s Vira, ljepši.

– Krajnji cilj je dobiti reprezentativca. Roko i Tamara su mlađi od drugih koji se natječu u njihovoj kategoriji pa sljedeće sezone mogu biti samo bolji i konkurentniji. To znači da će se u kategoriji U-16 natjecati još dvije ili tri sezone pa je, s obzirom na njihov talent, realno očekivati medalju i reprezentativni dres. To bi ujedno bio i veliki uspjeh za naš ŠRD jer su Roko i Tamara s nama od prvog dana postojanja škole udičarenja – objašnjava Fumić za Virski list.

Općina Vir dobila prestižnu turističku nagradu Simply the Best UHPA i časopis Way to Croatia ponovno su nagradili Vir za projekt cjelogodišnjeg turizma

Još Kup sv. Krševana

Za Roka i Tamaru, ali sve druge mlade virske udičare, do kraja godine ostaje još odraditi Kup svetoga Krševana u Zadru u ribolovu s obale, što će biti još jedna prilika za dodatno prikupljanje medalja i sportskog samopouzdanja, ističu s Vira.

– Ova nam je godina svakako bila natjecateljski najuspješnija u našoj klupskoj povijesti, a pored toga smo organizirali i Međužupanijsko udičarsko prvenstvo za mlađe kategorije. No već sljedeće godine imat ćemo dva Prvenstva Hrvatske na Viru, kategorije U-16 i U-21, što znači da ćemo prvi put na otoku promovirati nove državne prvake i reprezentativce – dodaje za Virski list predsjednica virskog ŠRD-a.

– Ovim klupskim uspjesima te sjajnoj godini za Roka i Tamaru možemo pridodati i zlatne medalje koje je virski par osvojio u kombinaciji s Nadirom Omerovićem na Kupu osnovnih škola u ribolovu. Virska trojka Osnovne škole Privlaka obranila je prošlogodišnji naslov, dok su Nejla Omerović i Luka Periša, kao predstavnici Područne osnovne škole na Viru i s natjecateljem manje u ekipi u odnosu na ostale, na istom natjecanju zauzeli sjajno šesto mjesto – zaključili su s Vira.

Predstavnici Vira na turističkim sajmovima Počele pripreme za 2020. turističku godinu Sjajna posezona Viru donijela rekordne turističke brojke Najviše noćenja imali su Slovenci, Nijemci, Mađari, Slovaci, Česi...