Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
WorldSkills Croatia 2019.

Zadarski učenici osvojili pet zlatnih medalja

Foto: Zadarska županija
Na najvećem strukovnom natjecanju natjecalo se oko 450 najboljih učenika strukovnih škola

Na Državnom natjecanju učenika strukovnih škola WorldSkills Croatia 2019., održanom potkraj ožujka na Zagrebačkom velesajmu, zadarske strukovne škole, Prirodoslovno-grafička škola, Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića, Strukovna škola Vice Vlatkovića i Pomorska škola i Medicinska škola Ante Kuzmanića osvojile su zlatne medalje u 5 zanimanja.

Priznanje Vrsaljko, Modrić, Subašić i Livaković počasni su građani Zadarske županije

Prvo mjesto na međusektorskoj državnoj smotri Grafičke tehnologije i audiovizualnih tehnologija osvojile su učenice Hanna Anić i Ivana Dušković, uz mentoricu Vesnu Krnčević iz Prirodoslovno-grafičke škole, Ante Halusek i Nikolina Grubešić iz Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića osvojili su prvo mjesto u pekarstvu, uz mentorstvo Zorke Kokić. U zanimanju pomorska nautika učenik Pomorske škole David Zelenčić (mentor Antonio Zubčić) osvojio je zlatnu medalju, kao i učenica Medicinske škole Ante Kuzmanića Josipa Gregov (mentorica Ivana Lapčić), u disciplini zdravstvene njege.

lokalna gastronomija Devet lokacija u trećem izdanju Dana agroturizma Zadarske županije

Valentino Vukelić iz Strukovne škole Vice Vlatkovića (mentorica Anamarija Friganović) osvojio je prvo mjesto i zlatnu medalju u iznimno zahtjevnoj disciplini Izrade programskih rješenja. Učenici su rješavali vrlo kompleksan zadatak koji nadilazi srednjoškolske programe i više odgovara gradivu na fakultetu.

U samo 11 sati efektivnog rada bilo je potrebno napraviti složenu aplikaciju s bazom podataka, više modula i pripadajućim funkcionalnostima, što je Valentino odradio brzo, točno i efikasno te ostavio konkurenciju daleko iza sebe. Na najvećem strukovnom natjecanju u ovom dijelu Europe, oko 450 najboljih učenika strukovnih škola natjecalo se u više od 40 strukovnih disciplina.

Svečano je proslavljen dan Sveučilišta u Zadru Svečano obilježen Dan Sveučilišta u Zadru, rektorica Vican poručila: ‘Na obrazovanje ne gledamo kao na uslugu, nego kao na poziv’