Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
24. humanitarna akcija 'Vukovaru ZaDar'

Zadrani za socijalno ugrožene vukovarske obitelji prikupili 32.000 kuna

U Vukovar stigla 24. humanitarna pomoć „Vukovaru ZaDar“
1/13
Foto: Vukovarsko-srijemska županija
Zahvaljujući vama pokazuje se koliko Vukovar ima istinskih prijatelja diljem Lijepe Naše i u ovom mirnom razdoblju. Nema ljepšeg početka došašća od ovoga, čast nam je primiti ovakve prijatelje u gradu Vukovaru, kazao je zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček

Vukovarsko-srijemsku županiju posjetili su sudionici 24. humanitarne akcije „Vukovaru ZaDar“ predvođeni časnom sestrom Melhiorom Biošić, koji su s pjesmom i radošću donijeli Vukovarcima značajnu donaciju u vidu hrane, higijenskih potrepština i novca. U ovogodišnjoj akciji prikupljeno je oko 32.000 kuna, a tom prigodom u velikoj županijskoj vijećnici u Vukovaru primio ih je zamjenik župana Damir Barna.

Foto: Zadarska županija

Uspješan nastup vinara na 29. međunarodnom natjecanju Sabatina u Trogiru Zadarska županija na dobrom putu da postane vinarska regija

- Hvala svima što ste došli u Grad Vukovar i Vukovarsko-srijemsku županiju i donijeli vrijednu donaciju, hvala za humanitarnu akciju Grada Zadra i Zadarske županije 'Vukovaru ZaDar'. Ona govori o ljubavi cijele Hrvatske, a u ovom slučaju građana Zadra i Zadarske županije prema gradu Vukovaru i Vukovarsko-srijemskoj županiji. Humanitarna akcija i posjet hodočasnika u vrijeme adventa govori kako ne smijemo nikada zaboraviti sve one ljude koji su dali živote za zajedničku, bolju budućnost. Stoga svim žiteljima Zadarske županije i cijele Hrvatske i Vukovarsko-srijemske županije želim čestitati Božić i uspješnu novu godinu".

Zadarska županija i ove je godine izravno pomogla novčanom donacijom u iznosu 10.000 kn vukovarskom Caritasu, dok je Grad Zadar osigurao dolazak hodočasnika do Vukovara.

- Kao pojedinac ne bih mogla sama puno učiniti. Ta akcija nije ljudsko djelo, nego je stvarno Božje djelo. Ustrajali smo toliko godina u njenom provođenju. Mi smo od početka osjetili da je to hvale vrijedno, potrebno i korisno. Kada su Dani sjećanja u Vukovaru, drago mi je da je onolika povorka ljudi u gradu. Ali treba s riječi prijeći na djela. Zato mi prelazimo na djelo - rekla je s. Melhiora, istaknuvši da ova akcija potiče ljude na predivna djela.

Foto: Zadarska županija

Vinocom U Zagrebu predstavljena vina Slavonije i Srijema

- Imam osjećaj da Zadarsku županiju ništa tako ne poveže, kao ta akcija. Jer tu su uključeni vrtići, škole, djeca, Zadarska županija i Grad Zadar koji su pokrovitelji, ali i građani u velikom broju - dodala je.

Hodočasnike iz Zadra, u gradskoj vijećnici Grada Vukovara zatim je dočekao zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Marijan Pavliček, a kratkom i ugodnom druženju uz pjesmu pridružio se i gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava.

Foto: Zadarska županija

- Zahvaljujući vama pokazuje se koliko Vukovar ima istinskih prijatelja diljem Lijepe Naše i u ovom mirnom razdoblju. Nema ljepšeg početka došašća od ovoga, čast nam je primiti ovakve prijatelje u gradu Vukovaru - kazao je zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček.

Zadarski hodočasnici organizirano su posjetili i Opću bolnicu Vukovar, Mjesto masovne grobnice na Ovčari, Memorijalno groblje, Franjevački samostan, Memorijalni muzej Domovinskog rata i ostale znamenitosti grada.