Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Predstavljen jedan od projekata

Započela realizacija projekta gradnje Regionalnog centra za digitalizaciju i razvoj

Foto: Vukovarsko-srijemska županija
Projekt gradnje RCDR-a usvojen je kao jedan od 10 strateških projekata Plana razvoja Županije uspostavu

U velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima održano je predstavljanje projekta “Izrada projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju Regionalnog centra za digitalizaciju i razvoj (RCDR)".

PO STANOVNIKU Prihod u Virovitičko-podravske županije veći za 1000 kuna

Zajedničke aktivnosti

Projekt gradnje RCDR-a usvojen je kao jedan od 10 strateških projekata u sklopu Plana razvoja Vukovarsko-srijemske županije za razdoblje 2021. – 2027.

Tijekom predstavljanja istaknuto je da bi se RCDR temeljio na „quadruple helix“ konceptu koji bi povezivao javni (Razvojna agencija Vukovarsko-srijemske županije, Agencija za razvoj i investicije grada Vinkovaca, Zavod za informatiku Vukovarsko -srijemske županije), znanstveni (Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija), privatni (postojeći i novi MSP-i na području županije) i civilni sektor (udruge) koji bi se međusobno nadopunjavali kroz uspostavu zajedničkih aktivnosti i usluga te razmjenu znanja, s posebnim naglaskom na digitalizaciju, odnosno na uvođenje Industrije 4.0 u procese proizvodnje.

VPŽ POMAŽE Potporu će dobiti 38 poduzetnika

Tako bi RCDR kroz svoje djelovanje bio usmjeren na razvoj gospodarstva na području Vukovarsko-srijemske županije i šire, i to posebice MSP-a, kako onih u nastanku (kroz ICT start-up inkubator), tako i onih postojećih.

Projektna dokumentacija

– Radi se o projektnoj dokumentaciji koja je temelj za pokretanje jednog iznimno važnog projekta za našu županiju. Očekujemo da projektanti odrade svoj dio posla u suradnji s našom Razvojnom agencijom, Gradom Vinkovcima i ostalim našim općinama i gradovima, kao i nadležnim ministarstvima. Taj projekt je još jedan kamenčić u mozaiku koji slažemo i dio je strategije našeg razvoja.

VELIKA POTREBA Virovitica i VPŽ dobili logopeda

Ovim projektom pokazujemo da su za razvoj naše županije ključni ljudi i znanje i posebno su važni za razvoj naših ključnih sektora u kojima želimo biti samodostatni: poljoprivredno-prehrambenog, drvno-tehnološkog, turističkog, prometno-logističkog i sektora obnovljivih izvora energije – rekao je župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić.