Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Solin ima originalnu i bogatu turističku ponudu i izvan sezone

Započeo je 4. Solin Winterfest i trajat će do Valentinova

1/4
Foto: Solin
U hotelu President održava se večeras tečaj starih zanata, u srijedu se u JU Zvonimir održavaju antičke igre, a organizirat će se i izlet Upoznaj Salonu i radionica Kamen po kamen

Započeo je “Solin Winterfest”, manifestacija koja se već četvrtu godinu zaredom održava na području grada Solina u organizaciji solinske Turističke zajednice. Na rasporedu su brojna događanja.

Održana II. Poduzetnička sinergija grada Solina Solin je drugi grad u Hrvatskoj po otvaranju obrta, a raste i žensko poduzetništvo

U četiri cjeline

Manifestacija je započela prošloga utorka predavanjem o rijeci Jadro u Javnoj ustanovi Zvonimir, a nastavljena je radionicom prirodne baštine, radionicom s brašnom u Gašpinoj mlinici, izletom Putevima mlinica te gastronomskom večeri “Patka na solinski način” u restoranu Gašpić.

Prvi tjedan tema je bila vode, a događaji u ovom tjednu posvećeni su naslijeđu. Večeras se u hotelu President održava tečaj starih zanata, u srijedu se u JU Zvonimir održavaju antičke igre, a u subotu će se organizirati izlet Upoznaj Salonu i radionica Kamen po kamen. U sljedeća dva tjedna događaji su raspoređeni u cjeline Milost i Ljubav, a manifestacija završava 14. veljače na Valentinovo.

izdvojeno gotovo milijun kuna Solin prvi put stipendira i deficitarna zanimanja

– Riječ je o projektu zimskog festivala, jedinog takvog u županiji, koji se već četvrtu godinu zaredom organizira u Solinu, a koji kroz četiri različite teme prikazuje kulturnu, prirodnu i vjersku baštinu grada Solina kako sugrađanima i posjetiteljima iz okolnih gradova tako i turistima. Kao najmlađi grad u Hrvatskoj time ukazujemo na važnost obitelji i života. Dakle, osim edukacije svojih sugrađana, djece i odraslih, te osmišljavanja kulturnih sadržaja tijekom zimskih mjeseci, ovaj projekt je zamišljen i s ciljem razvoja turističke ponude van sezone i pozicioniranja grada Solina kao destinacije koja živi 365 dana u godini, u skladu sa strateškim ciljevima razvoja turizma u RH – pojašnjava Jelena Stupalo, direktorica solinske Turističke zajednice. Program Solin Winterfesta sastoji se od 24 događanja (radionice, povijesne interpretacije, tematski razgledi, plesnjaci), koja se održavaju u zatvorenim prostorima grada Solina, od Gašpine mlinice, Restorana Gašpić, konobe pizzerije River, hotela President, hotela Salona palace, Javne ustanove u kulturi Zvonimir, arheološkog lokaliteta Salona, GK Solin te Centra za djecu, mlade i obitelj.

Sve veći broj djece u najmlađem gradu u Hrvatskoj Solin kreće u rekonstrukciju OŠ Vjekoslava Paraća koja obilježava 50 godina rada, a gradit će se i vrtić

Ulaz besplatan

Ulaz na sva događanja je slobodan, osim za gastronomske večeri. A sladokusci će zaista doći na svoje. Osim “Patke na solinski način”, u planu su i gastronomske večeri “Inati se Slavonijo”, “Rimska večer” te večer pod nazivom “Ti amo”. Projekt Turistička zajednica provodi u partnerstvu s gradom Solinom, Javnom ustanovom u kulture Zvonimir, GK Solin, Centrom za djecu, mlade i obitelj, hotelom President i Salona palace, Restoranom Gašpić i konobom pizzerijom River, koncesionarom Gašpine mlinice, te uz potporu Arheološkog muzeja Split, JU More i Krš te TZ-om grada Knina.