Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Početna konferencija projekta u Babinoj Gredi

Započinje istraživanje i eksploatacija geotermalnih izvora

Foto: Vukovarsko-srijemska županija
Župan Galić istaknuo je da je projekt bitan jer će podignuti kvalitetu životnog standarda domaćeg stanovništva

U Babinoj Gredi održana je početna konferencija projekta pod nazivom „Izrada projektno-tehničke dokumentacije za projekt Istraživanje i eksploatacija geotermalnog potencijala na području Vukovarsko-srijemske županije“.

Darko Horvat Međimurje Geotermalna energana donijet će 400 do 500 radnih mjesta

Kako je rečeno, županija i općina Babina Greda prepoznale su razvojni potencijal geotermalnog ležišta te je, uz osnivanje zajedničke tvrtke koja će operativno provoditi aktivnosti istraživanja i eksploatacije, izrađena studija geotermalnog potencijala na području općine Babina Greda, koja je prvi put ujedinjeno i detaljno pokazala o kako je važnom potencijalu riječ. Ovaj projekt uključuje izradu kompletne tehničke dokumentacije sukladno Zakonu o istraživanju i eksploataciji ugljikovodika (prije i poslije bušenja), vrijednosti veće od 2,1 milijun kuna od čega je 85% financirano iz EU.

Dobivena je dozvola za istraživanje te su riješeni imovinsko-pravni odnosi u gospodarskoj zoni Krčevine.
Na konferenciji su govorili vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, načelnik općine Babina Greda Josip Krnić, ravnatelj Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije Ilija Cota, voditelj projekta Saša Dević.

Križevci Križevci Za istraživanje geotermalnog potencijala 2,7 milijuna kuna

– Riječ je o strateškom projektu Vukovarsko-srijemske županije, definiranim u okviru projekta Slavonija, Baranja i Srijem, koji je uključen i u Razvojni sporazum. Projekt ima izuzetnu važnost zbog mogućeg snažnog utjecaja na gospodarski razvoj, otvaranja novih radnih mjesta, privlačenja ulaganja i općenito podizanje životnog standarda stanovnika općine kao i naše županije – rekao je vukovarsko-srijemske župan Božo Galić.