Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Projekt vrijedan 1,2 milijuna kuna

Završena obnova zgrade DVD-a Vukovar

1/5
Foto: Grad Vukovar
Vatrogasni dom dobio je novu vanjsku izolaciju, strop je toplinski izoliran, ugrađena je nova stolarija, postavljeni su solarni kolektori za predgrijanje tople vode, ugrađen je plinski kondenzacijski kotao...

Završeni su radovi na energetskoj obnovi zgrade Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vukovar što je obilježeno potpisivanjem ugovora o završetku radova. Projekt je vrijedan više od 1,2 milijuna kuna pri čemu je Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara projekt sufinancirao u iznosu od oko 600.000 kuna, a preostali iznos sufinanciran je sredstvima EU.

Gradonačelnik Penava u posjetu Centru 112 u Vukovaru Centar 112 građane koji trebaju pomoć spaja s hitnom, vatrogascima, policijom

– Energetskom obnovom Vatrogasni dom dobio je novu vanjsku izolaciju, strop je toplinski izoliran, ugrađena je nova stolarija, postavljeni su solarni kolektori za predgrijanje tople vode, zatim je ugrađen plinski kondenzacijski kotao te su zamijenjena rasvjetna tijela, a energetska obnova zgrade doprinijet će poboljšanju uvjeta za rad vatrogasaca te smanjenju režijskih troškova i uštedi energije na godišnjoj razini od minimalno 53 posto. Mjere koje su provedene išle su u smjeru poboljšanja kvalitete boravka vatrogasaca koji su na raspolaganju 24 sata dnevno – rekao je voditelj projekta Stjepan Draganić.

Predsjednica Fonda za obnovu i razvoj Grada Vukovara Ljiljana Blažević rekla je da se s ovim projektom ostvaruju ciljevi europske strategije.

godišnjica braka Prijavite se na vrijeme Za Valentinovo ručak i druženje bračnih parova s 50 i više godina braka

– Projekt je realiziran u sinergiji Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara, DVD-a Vukovar, Vukovarsko-srijemske županije, Grada Vukovara i gradske tvrtke Komunalac s lokalnim obrtnicima. Uz sve dobro što naši vatrogasci, zahvaljujući dobroj opremljenosti ali i profesionalnom i odgovornom radu čine za dobrobit svojih sugrađana, ovo je bio samo još jedan mali detalj da bi se kompletirala jedna lijepa slika – rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.