Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska 8 pregleda
u Amfiteatru Gimnazije Županja

Završna konferencija projekta 'PIN: Pismenost inicijativa napretka'

Foto: Vukovarsko-srijemska županija
Cilj projekta je povećanje kapaciteta Obrtničko-industrijske škole Županja, te osnovnih škola iz Babine Grede i Štitara

Završna konferencija  projekta „PIN: Pismenost inicijativa napretka“ održana je u Amfiteatru Gimnazije Županja, prenosi Vukovarsko-srijemska županija.

Ministrica Žalac gradonačelniku Bosančiću uručila Odluku kojom Grad ulazi u ITU program Vinkovci u društvu Zagreba, Rijeke, Splita i Osijeka, očekuju milijune iz EU

Projekt sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, čiji je nositelj Obrtničko-industrijska škola Županja sa svojim partnerima OŠ Ivan Goran Kovačić iz Štitara,  OŠ „Mijat Stojanović“  iz Babine Grede i Lokalnom agencijom za razvoj Vjeverica d.o.o. Drenovci.

Cilj projekta je povećanje kapaciteta Obrtničko-industrijske škole Županja, te osnovnih škola iz Babine Grede i Štitara za provedbu aktivnosti u okviru školskog kurikuluma usmjerenih na razvoj čitalačke, prirodoslovne, multikulturalne i financijske pismenosti.

Iznos od 726.252,60 kn upotrijebljen je i  za neophodnu opremu u školama.

Dugo Selo priredbom i koncertom proslavilo Dan Europe ‘Sretni smo što smo građani Europe’

Na konferenciji su uz ravnatelje navedenih škola, učenika sudionika projekta i agencija sudjelovali i načelnik odjela za kurikulum, razvoj i praćenje u Agenciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Ivo Tunjić, kao i v.d. pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje Vukovarsko-srijemske županije doc.dr.sc. Jadranka Mustapić-Karlić, koja je pozdravila sve nazočne.