Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Svečanom sjednicom proslavljen 791. Dan grada Orahovice

Zlatne plakete Pan parketu i SŠ Stjepana Ivšića, ključevi Kurije Mihalović fakultetu

Deset plaketa i zahvalnica podijeljeno je ove godine fizičkim i pravnim osobama zaslužnima za razvoj i promociju Grada Orahovice
1/3
Foto: Tomislav Pančić
Gradonačelnica Petin govorila je o realiziranim projektima, ali i o viziji budućeg razvoja grada

Ovogodišnje obilježavanje Dana Grada Orahovice proteklo je u ozračju 791. obljetnice prvog pisanog spomena imena grada. Gradsko izaslanstvo na čelu s gradonačelnicom Anom-Marijom Petin te predstavnici braniteljskih udruga položili su vijence i upalili svijeće u čast poginulih hrvatskih branitelja kod spomen–obilježja na gradskom groblju i u centru grada. Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća okupili su se brojni ugledni gosti, predstavnici gospodarskog, političkog i javnog života iz cijele Hrvatske.

Promocija biciklizma i turističkih potencijala Zagrepčani najbolji na Orahovica Bike Weekendu

Jedini u Hrvatskoj

Bila je to prilika da se domaćini, predsjednik GV-a Radoje Medenica i gradonačelnica Petin osvrnu na povijest Orahovice i ulogu lokalne vlasti te iznesu realizirane gradske projekte, ali i viziju budućeg razvoja grada.

Rad gradske vlasti i njihove projekte pohvalili su počasni građanin Vojo Lukić, virovitičko-podravski župan Igor Andrović i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić. Ključevi Kurije Mihalović predani su Fakultetu za dentalnu medicinu, koji će u suradnji s gradskom vlasti ondje otvoriti Centar za kardiovaskularnu rehabilitaciju, jedinu takvu ustanovu u ovom dijelu Hrvatske. Ključeve je preuzeo i zahvalio doc.dr.sc. Ivan Miloloža, prodekan na fakultetu u Orahovici.

Projekt Sveučilišnog centra u Orahovici Planiraju obnoviti 1800 četvornih metara zapuštenog poslovnog i skladišnog prostora

Odlukom Gradskog vijeća zlatne plakete kao najveće gradsko javno priznanje dodijeljene su Pan parketu i Srednjoj školi “Stjepan Ivšić”. Srebrne plakete dobili su obrt za preradu mesa Pleša i povjesničar amater Duško Rađenović, dok su zahvalnice dodijeljene dr. Ivici Fotezu, Gordani Radaković, Marku Cingelu, DVD-u Nova Jošava, Franji Molnaru i Slavici Hrčan. U ime nagrađenih zahvalio je direktor tvrtke Pan parket Danijel Smiljanić.

Za kraj Bebekov koncert

Sjednici je prethodilo potpisivanje protokola o suradnji i prijateljstvu između Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO-a, podružnice Modriča, Udruge HVIDR-a Orahovica i Udruge Hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a VPŽ-a u Orahovici. Time je nastavljena dobra suradnja branitelja iz Orahovice i Modriče.

Na kraju dana Orahovičani i gosti uživali su u sjajnom koncertu legende hrvatske estrade Željka Bebeka u gradskom parku.

Ružica grad Nakon dugogodišnjeg propadanja Uskoro počinje obnova srednjovjekovnog Ružica grada