Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
SPREMNI ZA MOGUĆE INTERVENCIJE

Župan obišao mjesta pripravnosti zimske službe

Župan obišao mjesta pripravnosti zimske službe
Foto: pszupanija.hr
Cilj je omogućiti svim žiteljima županije, a posebno onima koji žive na brdskim područjima, normalno prometovanje po očišćenim prometnicama.

Župan Alojz Tomašević u pratnji ravnatelja Županijske uprave za ceste Mije Jozaka obišao je mjesta pripravnosti zimske službe za sezonu 2020./2021. u Požegi.

Vozila zimske službe Hladni dani dolaze Zimska služba je spremna. Imamo pet tisuća tona soli i 29 ralica

Požega i Pakrac su dva mjesta pripravnosti s ukupno 477 km u Požeško-slavonskoj županiji. Sukladno tomu, izrađeni su itinerari rada potrebnih jedinica za obavljanje sigurnog rada u zimskom razdoblju. Ravnatelj Jozak naglasio je da su, kao i prije, svi potrebni uvjeti za obavljanje radova osigurani. Izrazio je nadu da će radovi biti izvršavani u najkraćim rokovima.

– Svakodnevno pratimo vremensku prognozu i ovisno o tome uvodimo stupnjeve pripravnosti. S obzirom na našu raspoređenost i konfiguraciju terena, imamo nekoliko brda koja moramo kontrolirati češće i stoga imamo spremna vozila i za to – rekao je Jozak.

U voćnjacima i na njivama vegetacija uranila i 20-ak dana Snijeg bi uništio voćke, vrijedi se osigurati!

Dionice trebaju biti prohodne od 5 do 8 sati nakon prestanka padalina, no u ŽUC-u prometnice nastoje održavati odmah. Cilj je omogućiti svim žiteljima županije, a posebno onima koji žive na brdskim područjima, normalno prometovanje po očišćenim prometnicama.

– Ponosan sam i čestitam ravnatelju Županijske uprave za ceste kao i izvođačima koji su se već uhvatili posla i preventivnih postupaka kako bi zadovoljili sve potrebe naših građana. Svi kapaciteti su spremni, dovoljan broj ljudi i vozila, soli, sipine i svega što je potrebno za dobre rezultate i ove godine – rekao je župan Tomašević.