Izbornik
Naslovnica Županije Krapinsko-zagorska
GOING GLOBAL LIVE

Županije sjeverozapadne Hrvatske zajedno na gospodarskom sajmu u Londonu

Foto: Krapinsko-zagorska županija
Pet županija predstavljaju se s mogućnostima ulaganja, zajedničkim karakteristikama, tradicijom te inovativnosti u poslovanju. Uz zagorskog župana Željkal Kolara, u Londonu su i župani Matija Posavec, Radimir Čačić, Darko Koren i Damir Bajs

Predstavnici pet županija sjeverozapadne Hrvatske: Krapinsko-zagorske, Varaždinske, Međimurske, Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije 27. i 28. studenoga u Londonu sudjeluju na gospodarskom sajmu "Going global Live" koji okuplja brojne dionike globalnog poslovanja.

Slavonski proizvodi na sajmu Okusi regija u Poznańu Poljaci uživali u kulinu, dimljenoj slanini, kravljem siru..

Riječ je o vodećem gospodarskom sajmu u Europi za tvrtke koje svoje poslovanje žele proširiti na međunarodnoj razini, izvoziti proizvode ili početi inozemne aktivnosti, a županije sjeverozapadne Hrvatske na inicijativu Krapinsko-zagorske županije odlučile su predstaviti mogućnosti ulaganja na tom sajmu, izvijestili su iz ureda župana Krapinsko-zagorske županije Željka Kolara.

Kolar je rekao da su izuzetno zadovoljni nastupom u Londonu.

- Inicijativa Krapinsko - zagorske županije pokazala se kao pun pogodak - ocijenio je te dodao da je interes iznad očekivanja i da je izložbeni prostor iznimno dobro posjećen.

Prvi dan sajma, izložbeni prostor posjetio je i veleposlanik Republike Hrvatske u Ujedinjenoj Kraljevini Velike Britanije i Sjeverne Irske Igor Pokaz.

- Izuzetno sam zadovoljan, ohrabren nastojanjima pet sjevernih županija da se zajednički prezentiraju, tako da smo već dogovorili neke projekte za budućnost. Jedan od njih je da ćemo u drugoj polovici sljedeće godine napraviti prezentaciju zdravstvenog turizma u hrvatskom veleposlanstvu u Londonu - rekao je te dodao da je to tek početak i da treba razmotriti daljnje mogućnosti kako promovirati gospodarstvo pet hrvatskih sjevernih županija.

STANICA KRAPINA Veliko srce građana: Donirali vozilo hitne pomoći HGSS-u

Pet županija predstavljaju se s mogućnostima ulaganja, zajedničkim karakteristikama, tradicijom te inovativnosti u poslovanju. Uz zagorskog župana Kolara, u Londonu su i župani Matija Posavec, Radimir Čačić, Darko Koren i Damir Bajs.