Izbornik
Naslovnica Županije
Dodijeljene nagrade Osječko-baranjske županije

Županijski laureati Josip Cvenić, Nada Arbanas i Antun Fijala

ZASLUŽNIM pojedincima i institucijama nagrade Osječko-baranjske županije dodijeljene su u povodu Dana županije
Foto: OBŽ
Svi su dobitnici svojim radom, trudom, odricanjem i primjerom zaslužili biti predloženi i dobiti ove nagrade, rekao je župan Ivan Anušić

U povodu Dana županije i ove su godine zaslužnim pojedincima i institucijama dodijeljene nagrade Osječko-baranjske županije. Na prigodnoj svečanosti u sjedištu Županije, župan Ivan Anušić uručio je najviša javna priznanja Josipu Cveniću za životno djelo ostvareno u području kulture, Nadi Arbanas za životno djelo u području socijalne skrbi te Antunu Fijali za životno djelo u području tjelesne kulture i sporta.

Dobitnici godišnje nagrade Osječko-baranjske županije su Nexe d.d. za proizvodnju građevinskih materijala Našice, prof. dr. sc. Vlado Guberac, Dječji kreativni centar Dokkica, Centar za nestalu i zlostavljanu djecu, HRT Radio Osijek i Nogometni klub Olimpija Osijek.

– Svi su dobitnici svojim radom, trudom, odricanjem i primjerom zaslužili biti predloženi i dobiti ove nagrade. Naime, uspjeli su u onome što bi i svatko od nas trebao pokušati napraviti u svom segmentu djelovanja, a to je učiniti našu zajednicu kvalitetnijim, boljim i prosperitetnijim mjestom za život, upravo ono što su oni učinili. Nadamo se da će njihov primjer slijediti i drugi – rekao je župan Ivan Anušić.

Antun Fijala naglasio je kako mu nagrada mnogo znači te podsjetio na neke od svojih brojnih sportskih i društvenih aktivnosti.

– U šali kažem da poznajem pola Osijeka, a druga polovica grada poznaje mene. Naime, tijekom godina aktivnog djelovanja plivački sam obučio više od 30.000 osoba, od mladih do nešto starijih, a uvijek je s neplivačem bio i netko od rodbine, pa je to onda “cijeli grad”. Osim toga, tu su i brojni studenti jer smo od 1978. uveli tjelovježbu na sve fakultete osječkog Sveučilišta – rekao je. 

NA VINSKOJ CESTI u Zmajevcu posjetitelje će dočekati otvoreni podrumi, degustacije i gastrosadržaji te večernji program Manifestacija za sve gurmane, vinoljupce i lokalpatriote “Vinatlon 2023” za sve gurmane, vinoljupce i zaljubljenike u Baranju Otvorenje Hrvatskog centra koralja na Zlarinu Višestoljetna tradicija koraljarstva Centar koralja na Zlarinu zaokružio je fascinantnu priču o otoku i čovjeku Festival je zamišljen kao platforma koja će omogućiti susret znanja, ideja i kreativnosti. Ovogodišnji program donosi i nekoliko različitih tribina Susret znanja, ideja i kreativnosti Na jednome mjestu stručnjaci iz kulture i komunikacija