Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Radionica i druženje

Učenici učili kako biorazgradivi otpad postaje kompost

Mališane je posjetila i Mirka Kompostirka te su zajedno odvajali papiriće na kojima su bile ispisane razne vrste otpada
Foto: Komunalac

Komunalac i učenici Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski radionicom i druženjem obilježili su Međunarodni dan svijesti o gubitku hrane i otpadu od hrane. Učenici su tijekom tjedna kod kuće promatrali kakav otpad od hrane nastaje te što s njim rade nakon upotrebe.

Stjepan Vargović, voditelj Kompostane Herešin, objasnio je zašto se termički obrađena hrana i hrana koja sadrži masnoće ne može kompostirati. Pogledali su i video u kojem se objašnjava što se događa s biorazgradivim otpadom nakon što ga preuzme Komunalac te kako on u kompostani postaje kompost.

Mališane je posjetila i Mirka Kompostirka te su zajedno odvajali papiriće na kojima su bile ispisane razne vrste otpada.

podravski motivi Koprivnica Najveći sajam naive i kulinarstva oduševio tisuće posjetitelja Nakon blagoslova, uslijedio je svečani mimohod pripadnika ratnih postrojbi Hrvatske vojske, policije i udruga proizašlih iz Domovinskog rata Obilježen Dan koprivničkih branitelja "JNA smo ispratili cvijećem, a znamo kako su nam vratili" Podravska magistrala između Starigrada i Štaglinca Pokraj Podravske magistrale Nova pješačko-biciklistička staza dužine 1800 metara