Izbornik
Naslovnica Gradovi Daruvar
Gradonačelnik Damir Lneniček najavio gradnju

Daruvar dobiva prvi kružni tok vrijedan četiri milijuna kuna

Foto: Grad Daruvar
Predsjednik uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić najavio je i radove na obilaznicama Lipika i Pakraca

U nazočnosti predsjednika uprave Hrvatskih cesta Josipa Škorića, gradonačelnik Daruvara Damir Lneniček najavio je početak gradnje rotora u Daruvaru. Bit će to prvi kružni tok u Daruvaru.

U ČAZMI Na ornitološkim radionicama upoznavali životinjski svijet

Radovi će trajati tri mjeseca, a upravo bi ovih dana trebali početi. Izvođač radova bit će Ceste Bjelovar, a vrijednost radova je nešto malo manja od četiri milijuna kuna. Građani se mole za strpljenje u prometu kako bi radovi protekli neometano te kako bi Daruvar napokon dobio modernizirano raskrižje.

Posebna regulacija

– Drago mi je da su došli predstavnici Hrvatskih cesta s obzirom na to da će Daruvar dobiti prvi pravi rotor, ali ne i zadnji. Dugo sam inzistirao na tome i komunicirao s Hrvatskim cestama i uvijek je rješenje bilo nadomak ruke, ali sada konačno dolazimo pred gotov čin. Radovi će se izvoditi uz posebnu regulaciju prometa, a vjerujem da građanima neće biti problem sitne komplikacije s obzirom na to da se kružni tok već dugo čeka – zaključak je gradonačelnika Damira Lnenička.

gradonačelnik predstavio je rješenje Brza cesta prema Bjelovaru treba biti završena do 2023. godine

Predsjednik uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić kazao je kako je priprema trajala dugo iako je gradonačelnik dulje vrijeme inzistirao na realizaciji tog projekta, ali zbog problema s dokumentacijom to dosad nije bilo moguće. Kružni tok je veliki, ali samo jedan dio infrastrukturne daruvarske priče koju će kompletirati modernizacija prometnice D5, u prilog boljoj povezanosti Daruvara i susjednih gradova i naselja s većim gradovima.

Novi planovi

– S gradonačelnicima Daruvara, Lipika i Pakraca smo također već dulje razgovarali o modernizaciji ceste D5. Ono što mogu reći je da smo krenuli sa suprotne strane uređivati taj prvi dio od autoceste prema granici s BiH. To je temeljem međunarodnog sporazuma s Bosnom i Hercegovinom, gradnja mosta preko Save. Međutim, i ovaj dio će doći na red, prije svega obilaznica Lipika i Pakraca. To je projekt za koji također pripremamo dokumentaciju i koji će se najprije naći na dnevnom redu. Kada govorimo o građenju novih cesta, mislimo i na cestu Daruvar – Veliki Zdenci, pa je tako potpisan ugovor i očekujemo skorašnji početak radova. Ima niz projekata, manjih zahvata i složenijih, kao što su rekonstrukcija raskrižja koja će znatno povećati sigurnost prometa na državnoj cesti D5 – rekao je o sveobuhvatnom planu za prometne promjene na tom području Škorić.

DAN NACIONALNIH MANJINA ŽUPANIJE Božo Galić: Nacionalne manjine su naše bogatstvo

Valja napomenuti kako je osoba koja se zauzela za početak radova na modernizaciji prometnice D5 saborski zastupnik Miro Totgergeli koji je ovom prilikom obavijestio javnost i o drugim odredištima uz Daruvar koja su obišli predstavnici Hrvatskih cesta. Nakon Daruvara, posjetili su Končanicu, općinu kojoj je D5 također važna, a na red je došlo i Grubišno Polje gdje bi trebali početi radovi na cesti D5 od Grubišnog Polja prema Velikim Zdencima, a nakon toga od Končanice prema Daruvaru