Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
Pulski gradski vrtići ovoga ljeta brojne aktivnosti provode na moru

Djeca se igraju i kupaju na plažama Hidrobaza, Valkana i Stoja

1/3
Foto: Grad Pula
Djeca u ljetnom kampu borave na Stoji od 6.30 do 16.30 kao u vrtiću. Do 8.30 je predviđen dolazak nakon kojeg slijedi doručak. Oko 9 spuštaju se iz hladovine na šljunčanu plažu gdje se, uz pratnju odgojiteljica i zdravstvene voditeljice, kupaju u moru

Od prvog dana srpnja vrtić Rin Tin Tin u Puli započeo je s radom u ljetnom kampu koji su organizirali na gradskom kupalištu Stoja, a nakon njih na plažu svakodnevno odlaze i mališani Dječjih vrtića Mali svijet i Pula. U vrtiću na talijanskom jeziku Rin Tin Tinu više od 50 djece prijavljeno je za boravak na moru i s velikim zadovoljstvom vrtića, djece, ali i roditelja djeca su krenula u ljetne radosti sa svojim vrtićkim prijateljima.

Tijekom srpnja niz predavanja za građane o odgovornom postupanju s otpadom O recikliranju otpada uče i lecima na hrvatskom i talijanskom jeziku

Gradonačelnik Pule Boris Miletić pozdravio je ljetnu aktivnost vrtića na moru rekavši kako će hvalevrijedne ideje namijenjene djeci, a kojima je cilj ljepše, sadržajnije i kvalitetnije djetinjstvo, uvijek naići na njegovu podršku.

Samostalni u vodi

– Odgojno-obrazovne aktivnosti na moru i uz more tijekom ljetnih mjeseci smatram poželjnima i dobrodošlima – rekao je gradonačelnik Pule Boris Miletić.

Djeca u ljetnom kampu borave na Stoji od 6.30 do 16.30 kao u vrtiću. Do 8.30 je predviđen dolazak nakon kojeg slijedi doručak. Oko 9 spuštaju se iz hladovine na šljunčanu plažu gdje se, uz pratnju odgojiteljica i zdravstvene voditeljice, kupaju u moru.

Sva djeca samostalna su u vodi i uživaju! Jedni s narukvicama, drugi s perajama, a poneko dijete i bez pomagala, plivaju, skaču i igraju se u već toplom moru. Nakon kupanja vrijeme je za voće te dojmove o igri u vodi, ali i za odgojno-obrazovne aktivnosti u „debelom“ hladu.

Dječji vrtići Pula ljetne aktivnosti provode na dvije lokacije, novouređenoj plaži na Hidrobazi gdje su podigli primjeren šator te na Valkanama nedaleko od čvrstog objekta.

Tijekom cijele godine Rt Kamenjak privlači posjetitelje sa svih strana svijeta

Dječji vrtić Mali svijet na more vodi sportsku skupinu pa osim morskih radosti mališani uživaju i u omiljenim sportskim aktivnostima na plaži Ferijalnog saveza na Valsalinama. Odgojiteljice su pomno isplanirale aktivnosti, poticaje i igre tako da, podijeljeni u grupe, sukladno interesima, djeca mogu odabrati kojim će se radionicama i vrsti aktivnosti priključiti.

Zahvala roditeljima

Nakon radionica, dolazi vrijeme ručka koji se iz vrtića dovozi na kupalište Stoja, Hidrobazu i Valkane, dok se sportski vrtić Malog svijeta nakon aktivnosti na moru vraća u vrtić. Odgojiteljice i zdravstvene voditeljice paze na dovoljni unos tekućine i higijenske navike te potrebe djece. Poslije ručka slijedi mali odmor i mirne aktivnosti po odabiru djece uz čitanje priča, razgovore te slušanje glazbe u hladu ili pak stolne društvene igre.

Odgajateljice i zdravstvena voditeljica „preselile“ su dovoljno igara, knjiga, ali i didaktičkog materijala za sve ukuse tako da djeca uživaju.

Hidrobaza je apsolutno jedna od najatraktivnijih plaža u Puli s nizom novih sadržaja Uređena plaža na Hidrobazi ima Wi-Fi, dio za kućne ljubimce...

– Hvala roditeljima koji su odabrali ljetni kamp i još jednom ukazali povjerenje vrtićima. Hvala i „morskom timu“ odgojiteljica, zdravstvenoj voditeljici, spremačicama i kućnom majstoru koji brinu da djeca imaju sve što im je potrebno – poručile su ravnateljice Dječjih vrtića Mali svijet, Pula i Scuola dell` infanzia ‘Rin Tin Tin’ Pula-Pola.