Izbornik
Naslovnica Gradovi Sveti Ivan Zelina
Filmsko ljeto u Svetom Ivanu Zelini s Diverzijama

Filmovi i street food pod zvjezdanim nebom

Zelina
Foto: Grad Sveti Ivan Zelina
Zabavno-kreativni program osmislit će udruge otompotom, jeboton i upak

S pet je uzastopnih izdanja međunarodni festival kratkometražnog filma u Svetom Ivanu Zelini sad već pustio žilavo korijenje. Krenuo je 2014. kao Kratki na brzinu, revija hrvatskoga kratkometražnog filma, da bi lani, u petom izdanju, iskoračio na međunarodnu festivalsku scenu kao Diversions International Short Film Festival (DISFF), na hrvatskom – Diverzije. Organizatori su s novom godinom odlučili napraviti novi, i to divovski iskorak, pa bi se Diverzije 2019. trebale preseliti u Športsko-rekreacijski centar, odnosno budući Aquapark, pod vedro ljetno nebo.

Udruga Srce u Svetom Ivanu Zelini djeluje već 14 godina Osiguravaju bolje uvjete i okruženje za svu djecu

– Diverzije će biti održane od 10. do 16. lipnja, dakle u tjednu uoči Svetoivanjskih dana. S gradskim institucijama partnerima, poput Grada i Turističke zajednice grada, dogovaramo korištenje postojeće infrastrukture koja se ionako koristi za Dane grada, a koja bi se za potrebe našeg događanja postavila nekoliko dana ranije – rekao je osnivač i umjetnički ravnatelj Diverzija Toma Zidić.

Tako će se festival premjestiti na otvoreno, a filmsko platno, moguće na napuhavanje, bit će integrirano unutar koncertne bine na kojoj će se za posjetitelje festivala organizirati kvalitetan koncertni program. A osim rekvizita za sjedenje ili ležanje, posjetitelji će se također moći poslužiti košarama za hranu i piće, koje će puniti ponuđenim proizvodima na prvome zelinskom Street Food Festivalu koji će biti organiziran kao popratni sadržaj filmskog festivala.

Zabavno-kreativno-glazbeni program bit će u rukama zagrebačkih udruga Otompotom, Jeboton i Upak te će kroz tri dana vikenda posjetiteljima nuditi glazbeno-koncertni te program dnevnih radionica poput joge, slack-linea, crtanja i slično.

Solarni paneli/Ilustracija Sveti Ivan Zelina među potpisnicima dokumenta važnog za energetsku budućnost zgrada Do 2050. gotovo nulta potrošnja energije Hokej U Svetom Ivanu Zelini održan Croatia Indoor Kup Hokej klub Zelina najtrofejniji je u Hrvatskoj