Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
Održane javne tribine

Građani predlažu nova parkirališta, prometnice, autobusne linije...

Foto: Grad Pula
Zamjenik gradonačelnika Pule Robert Cvek napomenuo je da Grad Pula kontinuirano ulaže u prometnu infrastrukturu te se građane upoznalo s projektima koji su pred realizacijom

Javne tribine na kojima se prikupljaju prijedlozi građana u svrhu pripreme proračuna za 2020. godinu održane su za mještane mjesnih odbora Veruda, Nova Veruda Stoja i Sv. Polikarp-Sisplac u Puli. Na javnim tribinama po gradskim mjesnim odborima građani imaju priliku predlagati inicijative i rješenja koja bi se uvrstila u proračun Grada Pule za 2020. godinu te u direktnom dijalogu s predstavnicima Grada i gradskih trgovačkih društava dobiti informacije o stanju pojedinih projekata.

Pula Na 22. obrtničkom sajmu Istre 132 izlagača

Osluškuju potrebe građana

Građane je ponajprije zanimalo stanje i mogućnosti uređenja prometne infrastrukture, parkirališnih mjesta, dječjih igrališta, mogućnosti uvođenja dodatnih autobusnih linija na njihovim područjima, odlaganje otpada te fekalna odvodnja. Zamjenik gradonačelnika Pule Robert Cvek napomenuo je da Grad Pula kontinuirano ulaže u prometnu infrastrukturu te su građani upoznati s projektima koji su pred realizacijom kao i onima u pripremi projektne dokumentacije, a kojima će se poboljšati stanje u prostoru upravo po traženju građana.

– Znatna sredstva izdvajamo za uređenje i gradnju prometnih površina s infrastrukturom, što ćemo naravno činiti i dalje. Osluškujući potrebe građana definiramo prioritete i uvrštavamo ih u proračun koji mora biti realan i održiv – istaknuo je Robert Cvek.

Rečeno je pritom da je na području Vidikovca u tijeku gradnja parkirališnih mjesta te predstoji gradnja još jednog parkirališta na području Mjesnog odbora Nova Veruda u Mardeganijevoj/Palisinoj ulici. Ta ulica do kraja će godine biti i sanirana što su mještani Nove Verude posebno pohvalili. Slijedi i gradnja kružnog toka na križanju Rizzijeve i Voltićeve te Rizzijeve i Ulice Prekomorskih brigada, čime će se, uz već izvedeni kružni tok na raskrižju Rizzijeve i Radićeve, znatno povećati protočnost i sigurnost prometovanja.

Rekonstrukcija dječjeg igrališta BEZBRIŽNIJA IGRA ZA MALIŠANE Rekonstrukcija dječjeg igrališta u Ulici Jurja Žakna vrijedna milijun kuna

Dio je to aktivnosti Programa građenja i održavanja. Grad osluškuje građane, ali napominju da je faktor sigurnosti prometovanja i kretanja pješaka osnovni uvjet kod promišljanja mogućnosti izvedbe novih prometnih pravaca i/ili regulacije postojećih.

Isto tako, građani su dobili informaciju o ulaganjima u dječja igrališta.

– Na području grada Pule imamo 67 dječjih igrališta koja redovno održavamo, u sklopu obilazaka, dojava roditelja, mjesnih odbora, a sve kako bi mališani imali kvalitetna mjesta za igru. Osim redovnog održavanja, u cijelosti rekonstruiramo i stvaramo nove dječje zone. U tijeku je cjelovita rekonstrukcija dječjeg igrališta u Ulici Jurja Žakna za što će se izdvojiti oko milijun kuna, izrađeno je idejno rješenje za novo dječje igralište u Zahtilinoj ulici kao i idejno rješenje za cjelovitu rekonstrukciju dječjeg igrališta „Antena“ na Partizanskom putu. U izradi je i glavni projekt za rekonstrukciju dječjeg igrališta u Krležinoj ulici, te je u skorašnje vrijeme planirano uređenje dječjeg igrališta u Rohreggerovoj ulici – kazao je Aleksandar Matić, pročelnik Ureda Grada i direktor Castrum Pula 97 d.o.o., društva koje održava dječja igrališta na području grada Pule.

obilježen Nacionalni tjedna dojenja Na Portarati patronažne sestre okupile mame i bebe

Polupodzemni kontejneri

Predstavnici Pula Herculanee istaknuli su da će se u skladu s planom aktivnosti tog društva u nadolazećem razdoblju započeti s postavljanjem polupodzemnih kontejnera, a dodatno su, tom prilikom, upoznali mještane s lokacijama i terminima postavljanja rolo kontejnera za prikupljanje glomaznog otpada na području njihovog mjesnog odbora. Informirani su i o stanju fekalne odvodnje, te o planiranoj gradnji kanalizacijske mreže i modernog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda koji će odgovarati današnjim potrebama. Direktor Pulaprometa Igor Škatar istaknuo je da će se, u kontekstu nabave novih autobusa na prirodni stlačeni plin, a za što su nedavno potpisani ugovori s isporučiteljima, gledati da se to maksimalno prilagodi korisnicima. Građani svoje prijedloge mogu dostaviti i elektronički putem e-Konzultacija na službenim web-stranicama Grada Pule.